Oba Beyleri şölende buluştu

Oba Beyleri şölende buluştu

"HER ZAMAN GURUR DUYDUK"

Oba Beyleri şölende buluştu 

Balışeyh´e bağlı Hüseyinbeyobası Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Sıla-İ Rahim ve Hasan Şeyhi Anma Kültür ve Turizm Şöleni düzenlendi. Şölende oba beylerinin torunları bir araya geldi. Şölene Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda davetli katıldı.

HER ZAMAN GURUR DUYDUK

Hüseyinbeyobası köylüleri hafta sonunda gerçekleştirilen şölende buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Hüseyinbeyobası Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından köy meydanında düzenlenen şölene Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda davetli katıldı. Mehter takımının gösterileri ile başlayan şölende katılımcılar gönüllerince eğlendiler. Mahalli sanatçıların çaldığı oyun havaları ile oyunlar oynadığı şölende yöresel halaylar çekildi. Hüseyinbeyobası köyüne ait geleneksel bir şöleni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Dernek Başkanı Gazi Saydam ?Hüseyinbeyobası köyümüz 500 yılın üzerine varan tarihiyle köklü bir yerleşim bölgesidir. Köyümüzün tarihi ile her zaman gurur duyduk duymaya da devam edeceğiz? dedi.

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞMALI

Tarihi ve kökleri Oğuz Türklerine dayanan Hüseyinbeyobası köyünde gerçekleştirilen şölenin ilerleyen yıllarda daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğini dile getiren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ?Bu şölen köy halkını bir araya getirmekle beraber birlik ve beraberlik duygusu aşılamaktadır. Oğuzların bayat boyundan gelen bu köyümüzün adı altında gerçekleştirilen bu şölenin bir bayat şenliği olarak daha geniş kitlelere ulaşması gerekmektedir? dedi. Birlik ve beraberlik duygularını çok fazla ihtiyacın olduğu bu günlerde bu tip şölenlerin insanlarımızın birlik ve beraberliği için son derece önemli olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ?Hüseyinbeyobası tarihi itibariyle en köklü yerleşim bölgelerimizdendir. Bu şölende coşkusuyla bunu bir kere daha ortaya koymaktadır? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı