O ışık ki karanlığın aydınlığı

O ışık ki karanlığın aydınlığı

İl Müftüsü Bekir Gerek, insanlığın kardeşçe yaşaması gerektiğini belirterek, ?Müslüman, Müslüman?ın kardeşidir. Kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku gün geçtikçe örselenen ve ihmal edilen en önemli insan değeridir? dedi.

İSLAM DİNİ KARDEŞLİK DİNİDİR

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)?in doğumunun 1441?inci Miladi yılı dolayısıyla, Kırıkkale Üniversitesi?nde program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, bu yıl ki kutlu doğum kutlamasının ana temasının kardeşlik olduğunu söyledi. Gerek yaptığı açıklamada, ?Kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku gün geçtikçe örselenen ve ihmal edilen en önemli insan değeridir. İslam dini kardeşliğin dinidir, barışın sevginin ve hoşgörünün dinidir. Kim bir, Müslüman?ın ayıbını örterse, Allah?ta ahrette onun ayıbını örter sözü bizlere kardeş olmamamızı emrediyor. Onun için kardeş olun? dedi.

 

KARDEŞ OLMAK KARŞILIKSIZ SEVMEK DEMEKTİR

Peygamber Efendimizin birçok sözünde kardeşlik sözlerini söylediğini dikkat çeken Gerek, ?Kardeş olmak, arkadaş ve dost olmak; sevinçte ve kederde beraber olmayı göze almak demektir. Kardeşlik, Yaratanın bakışı ile insanı sevmektir. Kardeş olmak karşılıksız sevmek demektir. Kardeş olmak komşunu aç iken tok yatmamak demektir. Kardeşlik, kimsesiz gönüllere, yetimlere ve öksüzlere yürekten "kardeşim" yiyebilmektir. Kardeş olmak diyargamlık demektir. Nefsimiz için istediğimiz güzel şeyleri başkaları için de istemek demektir. Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına yapmamak demektir. Kardeşlik karşımızdakine tebessüm etmek, selam vermek, hal ve hatırını sormak, ihtiyaçlarını gidermek, dertleri ile dertlenmek, ihtiyaçlarını gidermek demektir? dedi.

 

KARDEŞLİK DUYGUSU HİÇ BİTMESİN

Gerek, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Hiç şüphesiz ki Sevgili Peygamberimizin doğumu biz Müslümanlar, hatta bütün insanlık için en önemli bir gün ve hadisedir. Çünkü Hz. Muhammed (as), Kur`an`ın ifadesi ile? alemlere Rahmet" (Enbiya/107), İnsanlığa örnek" ( Ahzap/ 21) olarak gönderilmiştir. Bu bakımdan dini, dünyevi, manevi ve ahlakı hayatımızın en büyük şahsiyeti hiç şüphesiz ki Hz. Muhammed (as)`dır. Sevgili Peygamberimiz oluşturduğu toplumun harcını sevgi, saygı ve kardeşlik ile yoğurmuştur. İnsanlık gerçek kardeşliği ondarr öğrenmiştir. Ensar ile Muhacir arasında oluşturduğu kardeşlik örneği dünyaya en güzel örnek teşkil etmiştir. Sevgili Peygamberimiz bizleri de kardeş olmaya ve kardeşçe yaşamaya davet ederek şöyle buyurmuştur. "Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez; onu düşmana teslim etmez. Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da kıyamette onun bir sıkıntısını giderir. Kim de bir Müslümanın ayıbını örterse, Allah da kıyamette onun bir ayıbını örter" ( Buhari, Mezalim 3; Müslim, Birr 58)?

YARATANIN BAKIŞI İLE İNSANI SEVMEKTİR

 ?Kardeş olmak, arkadaş ve dost olmak; sevinçte ve kederde beraber olmayı göze almak demektir. Kardeşlik, Yaratanın bakışı ile insanı sevmektir. Kardeş olmak karşılıksız vermek demektir. Kardeş olmak komşunu aç iken tok yatmamak demektir. Kardeşlik, kimsesiz gönüllere, yetimlere ve öksüzlere yürekten "kardeşim" diyebilmektir. Kardeş olmak diyargamlık demektir. Nefsimiz için istediğimiz güzel şeyleri başkaları için de istemek demektir. Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına yapmamak demektir. Kardeşlik karşımızdakine tebessüm etmek, selam vermek, hal ve hatırını sormak, ihtiyaçlarını gidermek, dertleri ile dertlenmek, ihtiyaçlarını gidermek demektir? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ