O HAYAT Kİ, KARANLIĞIN AYDINLIĞI

O HAYAT Kİ, KARANLIĞIN AYDINLIĞI

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)?in doğumunun 1440?ıncı Miladi yılı dolayısıyla, Kırıkkale Müftülüğü?nce ?Cumhuriyet Meydanı?nda Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başlandı. Kutlama programında Mehter marşı ve konser izleyenleri büy

 KONSER İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
Cumhuriyet Meydanı?nda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin açılışı Mehter marşı ile başladı. Kutlu Doğum Haftası, nedeniyle izleyicilere gül dağıtıldı.  Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen konserin ardından izleyicilere kutlu doğum pilavı ikram edildi. Müftü Yardımcısı Bilal Kara yaptığı konuşmada, ?Tarih boyunca ortak insani bir değer olarak kabul edilen merhametin, hayatın her alanından hatta dünyamızdan çekilmeye başladığını, bu kıymetli duygudan boşalan yeri şiddet, öfke ve zorbalık gibi insanoğlunun ortak aklı tarafından asla tasvip edilmeyen olumsuz duyguların doldurduğunu görmek, üzücü olduğu kadar düşündürücü bir durumdur? dedi.
 
ORGANİZASYONLAR DÜZENLENECEK
Kırıkkale Müftülüğünden kutlu doğum haftası ile ilgili yapılan açıklamada, ?Hafta dolaysıyla yurt içinde Müftülüklerimiz ve Yurt Dışında dini temsilciliklerimiz organizesinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Konferans, seminer, sempozyum, hutbe, makale ve şiir yarışmaları gibi kültürel etkinlikler yanında; hatim, mevlit, vaaz ve irşad gibi dini programlar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca halka yönelik olarak pilav, aşure ikramı ve gül dağıtımı gibi gönül yaklaşımı yanında; fakirlere yardım, eğitime destek, Hastane ve Huzur Evi ziyaretleri gibi sosyal içerikli etkinliklerde bulunulmaktadır?
 
PROGRAMLARIMIZI VATANDAŞLAR TAKİP ETSİN
?Bu etkinliklerden amaç, Peygamberimizi ve onun örnek ahlakını halkımıza daha iyi anlatmak ve onun bir hayat modeli olarak benimsenmesini sağlayabilmektir. 2011 yılında düzenlenecek olan bu programlarda, alemlere rahmet Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV), eşsiz merhameti ön planda tutularak tanıtılacaktır. Siz değerli halkımızın, ümmeti olarak kutlu doğumunda onu daha iyi anmak ve anlamak için düzenlenen etkinliklerden en az bir kaçını kaçırmamaya; izleyerek izini takip etmeye davet ediyoruz?
 
 
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ