NUR CAMİİ?NDE İLK CUMA NAMAZI

NUR CAMİİ?NDE İLK CUMA NAMAZI

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, ?Kırıkkale?nin yaklaşan Ramazan ayında cami ihtiyacı var. Bunun için Nur Camii inşaatının 2850 metrekarelik alanını düzenledik ve 4000 kişi teravih namazı kılacak. Ayrıca bugün yine burada Cuma Namazı kılınacak? dedi.

4 BİN KİŞİ NAMAZ KILACAK

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, Nur Camii?nde basın açıklaması yaparak, Kırıkkale vatandaşlarına müjde verdi. Ramazan ayı boyunca vatandaşların rahat etmesi gerektiğini benimsediklerinin altını çizen Gerek, Nur Camii?nde gerekli çalışmaların yapıldığını ve havlu bölümünün ibadete açık olduğunu söyledi. Gerek, ?Ramazan ayı boyunca Kırıkkale?de teravih ve Cuma namazlarında büyük kalabalığın yaşanacağını biliyoruz. Bunun için Nur Camii inşaatının havlu kısmını ibadete açtık ve ilk Cuma namazı bugün kılınacak. 2850 metre kare olan alanda bayanlarımıza ayrılmış yerler olacak. Kırıkkale yaz aylarında açık alanda teravih namazlarını kılacak. Umut ediyoruz ki Nur Camii 3 yıl içinde bitirilecek.

 

YAPILACAK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Ramazan ayı boyunca camilerde yapılacak olan çalışmaları da anlatan Gerek, ?Ramazan boyunca İlimiz Merkezi ve İlçelerde her gün öğle ve teravih namazlarından önce, vaaz yapılacaktır. Vaazlarda aktif olarak İl müftüsü, müftü yardımcıları ve il vaizleri görev yapacaktır. Ayrıca bu yıl ilk defa İlimiz Merkezinde 47, İlçelerde 40 olmak üzere 87 görevlimizde kendi camilerinde teravih namazından önce cemaatine yüz yüze vaaz yapacaktır? Ramazan öncesi camilerimizin iç ve dış temizlikleri yapılmıştır. Halıları yıkanarak temizlenmiştir. Ses cihazları elden geçirilmiştir. Böylece ramazana hazır hale getirilmiştir? diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ