Nur Camii 2014?te ibadete açılıyor

Nur Camii 2014?te ibadete açılıyor

Müftü Bekir Gerek, yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi`nden esinlenerek üretilen bir proje olan Nur Camisi inşaatının, 2014 yılının Ramazan ayında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

MİMAR SİNAN`IN ?USTALIK ESERİ" OLAN EDİRNE`DEKİ SELİMİYE CAMİSİ`NİN MİMARİSİ ÖRNEK ALINARAK KIRIKKALE`DE 4 YIL ÖNCE İNŞASINA BAŞLANAN NUR CAMİSİ, 2014 YILINDA HİZMETE GİRECEK.

Nur Camii 2014?te hizmette 

Müftü Bekir Gerek, yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi`nden esinlenerek üretilen bir proje olan Nur Camisi inşaatının, 2014 yılının Ramazan ayında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

GELECEĞİ OLAN BİR KENT

Önceki yıllarda Kırıkkale`ye insanların diğer illerden gelip yerleştiğini ve zamanın koşullarında ihtiyaçlarını karşılayacak camiler yaptıklarını belirten Gerek, ?Zaman içinde burası köy, sonra ilçe, daha sonra da il olmuş. Sonuçta burası geleceği olan bir kent. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından proje üretilerek 20 Kasım 2008`de cami inşaatının temeli atıldı. Belli bir seviyeye geldikten sonra da bu caminin inşaatı Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi`ne verildi? şeklinde konuştu.

İKİ YIL ÖNCE BİTİRİLİCEK

Gerek, caminin keşif bedeli olarak 30 milyon lira muhammen bedelle yapılmaya başlandığını anlatarak, bugüne kadar bu camiye harcanan paranın tamamının 16 milyon 600 bin lira olduğunu dile getirdi. Caminin 2014 yılından önce hizmete girmesi için yoğun çalışma yürüttükleri ifade eden Gerek, inşaatın 2016`da tamamlanmasının öngörüldüğünü ancak başarılı bir organizasyonla bu tarihi iki yıl öne çektiklerini bildirdi.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Gerek, örnek bir çalışma yaptıklarını belirterek, ?Bu cami, Selimiye Camisi`nden esinlenilerek üretilmiş bir projedir. Projenin cami bölümünün mimarı Necip Dinç`tir. Bu camide ana mekân, son cemaat mahalli ve yan revaklar bulunmakta. Tam bir külliye haline gelmekte. Gerçekten bu cami tam bir külliye olacak. Biz şehre doku katması bakımından özellikle caminin klasik eserde zirve olan 16`ncı asrın sonunu esas alıyoruz. Dolayısıyla süslemelerimiz, vitraylarımız, aslan göğüsleri ve diğer birtakım hususlar, 16`ncı asrın bu konudaki zirvesini esas alarak günümüzdeki çağdaş teknolojiyi de kullanarak, cami inşa etmede önemli bir gayretimiz bulunmaktadır? dedi.

TÜRKİYE?NİN EN İYİ İŞÇİLERİ ÇALIŞIYOR

Hat yazılarını özgün olarak bu konuda kendini ispat etmiş hattatlara yazdıracaklarını vurgulayan Gerek, şunları kaydetti: ?Mermer işlerini, Türkiye`nin en kaliteli ustalarına yaptırmaktayız. Yine taş kaplama işleri de öyle. Taşlar `Anadolu beyazı` dediğimiz çok güzel bir rengi var. Biz bu camide sadelikte güzelliği yakalamaya çalışıyoruz. Bu kullandığımız andezit taşlar, Hacı Bayram Camisi`nde kullanılan taşın aynısı. Caminin içi, 4 bin kapalı, 6 bin de açık alan olmak üzere toplam 10 bin kişi kapasiteli olacak. Nur Camisi inşaatı tamamlandığında Kırıkkale`nin siluetine bir merkez oluşturacak. Böylece kente, yeni bir zenginlik katmış olacak. Edirne`deki Selimiye Camisi`nin bir benzeri de Kırıkkale`de yükselmiş olacak.?

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü