Nur cami ışıl ışıl

Nur cami ışıl ışıl

İnşaatı bitmek üzere olan Nur Camii önemli bir eksikliğin tamamlarken kente kattığı görsel güzelliği ile dikkat çekiyor. Şehrin merkezinde her bölgeden rahatlıkla görülebilen camii özellikle gece ışıl ışıl görüntüsü ile insanları adeta büyülüyor.

UZUN ZAMANDIR SÜRÜYOR
İnşaatı Uzun zamandır süren Nur Camiinde şu günlerde son aşamaya gelindi. Kırıkkale’nin ilk ve tek mimari eseri olacak olan camii şehrin en önemli sorununu gidermiş olacak. Cami eksikliğin yanısıra görselliği ile de Kırıkkale’ye büyük katkı sağlayacak. Şimdiden tüm dikkatleri üzerine çeken camii ibadete açıldığı zaman şehir yaşayanları 7’den 70’e hepimizin adeta gurur kaynağı olacak Görsel güzelliğinin yarısıra mimari yapısıyla şehre ayrı bir hava veren Nur Camii özellikle gece ışıl ışıl görüntüsü ile şehre ayrı bir hava veriyor. Şehrin merkezi konumundaki alanda inşaatı tamamlanmak üzere olan Nur camii önümüzdeki aylarda ibadete açılması bekleniyor.

Caminin İnşaat Serüveni
Kırıkkale’de talepleri karşılayacak mimari özelliğe sahip bir tarihi caminin bulunmaması nedeniyle ihtiyaçları karşılamak üzere; Konumu itibariyle; şehir merkezinde kıymetli bir noktada bulunan ve Türkiye diyanet vakfına ait nur cami arsasının, azami seviyede kullanılması ve fonksiyonelliğiyle birlikte, şehir siluetine yeni bir şekil verecek abidevi, Kırıkkale için sembol bir eser inşa edilmesinin gerekliliği sayın başbakanımız recep Tayyip Erdoğan tarafından 2006 yılında Kırıkkale il ziyaretinde ortaya konulmuştur.

HİÇ BİR PROBLEM YOK
Bu doğrultuda caminin arsası ile ilgili birtakım problemler Kırıkkale belediye başkanlığı tarafından çözümlenmiş ve proje çalışmalarına diyanet işleri başkanlığının himayelerinde Türkiye diyanet vakfı tarafından başlanmıştır. Türkiye diyanet vakfının bir kuruluşu olan komaş’a nur camii ve külliyesinin projeleri hazırlattırılmıştır.

FARKLI FONKSİYONU VAR
Yapı; bünyesindeki farklı fonksiyonların bağımsız olarak çözülerek, birbirlerine olumsuz etki yaratmalarının önüne geçilmiştir. İnşaatın temeli 20 kasım 2008 tarihinde atılmıştır. İnşaat tdv adına komaş tarafından 15.01.2010 tarihine kadar yürütülmüştür.

İL MÜFTÜLÜĞÜ MARİFETİ İLE
İnşaatın yapımı 15.01.2010 tarihinden itibaren il müftülüğünün himayelerinde tdv Kırıkkale şubesi tarafından devam ettirilmektedir. Caminin alt bölümünün betonarme işleri 31 Aralık 2010 tarihinde tamamlanmıştır. Cami ve müftülüğün yapımına 01 ocak 2011 tarihinde başlanılmıştır.



İLHAT
6.08.2014 15:06:50
camilerin süsü cemaatlarıdır. cemaatı olmadıktan sonra dışı ışıl ışıl olsa ne yazar.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ