Norm kadro öğretmenleri mağdur ediyor

Norm kadro öğretmenleri mağdur ediyor

Türk Eğitim Şube Başkanı Yücel Karabacak ve sendika üyeleri Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve Vali Ali Kolat?ı ziyaret ederek okullarının dönüşüm planıyla ilgili değişiklikler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Karabacak, norm kadronun öğretmenle

ÖĞRETMENLER MAĞDUR OLUYOR

Kırıkkale?deki okulların dönüşüm planıyla ilgili değişiklikleri dile getirmek üzere Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur?u ziyaret ettiklerini belirten Türk Eğitim Şube Başkanı Yücel Karabacak, sendikanın bütün uyarılarına rağmen istişareden ve muhataplardan uzak bir planlama süreci yürütüldüğünü bunun ise okul dönüşüm planlarında dengesiz ve yanlış sonuçlar çıkardığını söyledi. Bu durumun özellikle öğrencileri ve norm kadro noktasında öğretmenleri mağdur ettiğini de ifade eden Karabacak, planlamanın yeniden değerlendirilmesi hususunda geç kalınmadığını birçok ilde sonradan değişiklikler yapıldığını belirtti.

MİLLİ EĞİTİM ÇÖZÜM BULAMADI

Norm fazlası konumuna düşen öğretmenlerin de kesinlikle mağdur edilmemesini, eğitim bölgesi dışında herhangi bir yere gönderilmemesini talep ettiklerini belirten Karabacak, ?İl Milli Eğitim Müdürü ise şu aşamada değişiklik yapma ihtimalinin olmadığını norm kadro fazlası öğretmenlerin ise mağdur edilmemek üzere çalışmaların yürütüldüğünü, ancak eğitim bölgesi dışında görevlendirme hususunda bir şey yapamayacağını köy ve ilçelere dahi gidebileceğini söyledi. Sendikamız şubesi olarak bu duruma şiddetle karşı çıkacağımızı bildirdik. Akabinde İl Milli Eğitim Müdürünün çözüm bulamayacağını anlayınca çözüm bulmak üzere Vali Ali Kolat?ı ziyaret ettik. Valimize sıkıntıları ve çözüm önerilerini detayları ile anlattık. Bu eğitim öğretim yılı için en azından birkaç okulun yeniden değerlendirilmesini talep ederek yapılacak değişikliğin rahatlatma yapacağını, norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin ise mağdur edilmemesi gerektiğini belirttik? dedi.

DUYARLI YAKLAŞIM

Karabacak konuşmasının devamında, ?Valimizin dile getirdiğimiz hususlara sıcak, duyarlı ve pozitif yaklaşması sendikamızı memnun etti. Tarafımızdan acilen bir rapor hazırlanmasını ve kendisine ulaştırmamızı söyledi. Temennimiz odur ki Valimiz bu mağduriyetlerin önlenmesi için gerekli talimatları vereceği noktasındadır. Mağdur olan öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin sorununu çözeceği noktasında sendikamız ümitlenmiştir. Valimize konuyla alakalı ve duyarlı yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz? şeklinde konuştu. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti