Niyetimiz Allah´ın rızasını kazanmak

Niyetimiz Allah´ın rızasını kazanmak

ARAFAT´TA NİYET EDİLEN MESCİD-İ RAĞBET´İN TEMELİ DUALARLA ATILDI

ARAFAT´TA NİYET EDİLEN MESCİD-İ RAĞBET´İN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Niyetimiz Allah´ın rızasını kazanmak

Mescid-i Rağbet Külliyesinin temeli dualarla atıldı Hemşerimiz Sudi Arabistan Cidde Konsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön´ün girişimleri sonucunda projesi tamamlanan Cami ve Külliyenin temel atma töreninde konuşan Akyön Kırıkkale´nin Türkiye´de ilk olan Kuran-ı Kerim Müzesine kavuşacağını söyledi.

RAĞBET´E ARAFAT´TA NİYET EDİLDİ

Mescid-i Rağbet Külliyesinin temeli dualarla atıldı Hemşerimiz Sudi Arabistan Cidde Konsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön´ün girişimleri sonucunda projesi tamamlanan Cami ve Külliyenin temeli dualarla atıldı. Karacalı köyü girişindeki Kırıkkale´ye hakim tepede inşa edilecek olan Külliye ve Camii geniş bir alanda çok yönlü bir kampus olacak. Projenin fikrinin Sudi Arabistan´da oluştuğunu söyleyen Cidde Konsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön buraya herkesin dedikodudan uzak destek olmasını istedi. Kampusta aynı zamanda Türkiye´de bir ilk olacak Kuran-ı Kerim müzesinin de yer alacağını belirten Akyön şehrimizin bundan böyle o yönüyle de tanınacağını bildirdi 

TEMELİ DUALARLA ATILDI  

Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön´ün onursal başkanlığında, himmetleri ve gayretleriyle ve Kırıkkale il müftülüğü ile istişareli halinde projesi hazırlatılan ve örnek bir proje olan Mescid-i Rağbet Camii ve Külliyesinin temeli dualarla atıldı. Gökyüzünden Allah yazısıyla görülebilecek olan cami 3 Milyon TL´ye mal olacak. 

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ

Onursal Başkanlığını Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön´ün yaptığı, Rağbet Gençlik, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan Mescid-i Rağbet Cami ve Külliyesinin temeli kesilen kurban ve dualarla atıldı. Temel atma törenine Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, İl Müftüsü Bekir Gerek, Suudi Arabistan´dan Dünya Müslüman Gençler Teşkilatına bağlı Uluslararası Kur´an Hafızlık Organizasyonu Genel Sekreter Vekili Şeyh Hüseyin Ali Omar, Mekke Ümmül Kura Üniversitesi Fıkıh Bölümü Başkanı Şeyh Nahari Ali İbrahim, Cidde Kral Abdulaziz Üniversitesinden Kari Hafız Şeyh Al Namer Muhammed Yusuf, Dünya Elfurkan Kur´an Eğitim Merkezi Başkanı Muhammed El Rae, iş adamları Basalım Omar Saad, Hasan Azam ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreni öncesi Kari Hafız Al Namer Muhammed Yusuf Kur´an ziyafeti verdi.

KIRIKKALE´NİN PARLAYAN YÜZÜ OLACAK

Caminin inşaatı Rağbet Gençlik, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverlerin yardımlarıyla yapılacak olan Mescid-i Rağbet ve Külliyesi, 2000 metrekare üzerine inşa edilecektir. Mescid kısmı 300 kişilik erkek, 100 kişilik bayan, görevli odaları, 225 kişilik taziye salonu, 125 kişilik seminer ve eğitim salonu, milli ve manevi eserlerimizin sergileneceği sergi salonu, kırk hadis panoları, kız ve erkekler için ayrı ayrı Kur´an Kursları ve sınıflar, kütüphane, gençlik merkezi bulunacaktır. Cami çift minareli olacaktır. Minarenin aleminde Lafzatullah ışıklandırılacak ve Kırıkkale´ye güzel bir siluet oluşturacaktır. Cami 3 Milyon TL´ye bitirilmesi hedefleniyor.

AMACIMIZ ALLAH RIZASINI KAZANMAK

Temel atma töreninde kürsüye gelen Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön, ?Bizim niyetimiz tamamen Allah´ın rızasını kazanmak içindir. Kırıkkale´ye kazandırabileceğimiz her eserin yanında olmaya and içtik. Biz şu anki dernek yönetimi içerisinde bulunan birkaç arkadaşımla beraber Arafat´ta, Müzdelife´de, Kâbe´de ve Mescid-i Haram´da bu külliye için rabbimize dua ettik. Rabbim de bu duamızı kabul etti ve bugün 3 yıl önce duamızın semeresini inşaatının ilk harcını atıyoruz. Biz Kırıkkale´de bu tür faaliyetler için var olacağız. Rabbim nasip ettiği sürece, biz Allah´ın ve resulünün selamını sizlere getirerek bugün burada toplandık. Allah mescidlerini nereye yapılacağını ve kimlerin yapacağını zaten belirlemişti. Bize bunu bahşeden Allemlerin yaratıcısına ne kadar şükretsek azdır. Biz bu külliyeyi şu arkamda bulunan yoldan geçen herkesin uğrak yeri, alnını secdeye götürdüğü yer ve rabbine yakarış yeri yapmaya and içtik. Ama şu da bilinsin ki Kırıkkale´de hiçbir ikbal peşinde olmadım ve olmayacağım. Bizim ismimizi bir yerlere yakıştırmaya çalışanlar var. Biline ki, biz Allah´ın yolunda hizmet etmeye and içtik. Kırıkkale bizim vatanımızdır. Doğduğumuz yerdir, hizmet etmek bizim için olmazsa olmazdır. Hiçbir şartta hiçbir şekilde Kırıkkale´den şahsıma münhasır bir beklentim söz konusu değildir. Hiçbir yere talip olmayı asla gönlümden geçirmedim. Allah´ta bize bir oluşumla bir yere talip olmayı nasip etmesin? diye konuştu.

DERNEK BAŞKANI AKIN´DAN AKYÖN´E TEŞEKKÜR

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Rağbet Gençlik, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Dernek Başkanı Ali Akın ?Mescid-i Rağbet Camii ve Külliyesinin yapımı Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön´ün vasıtasıyla gündeme geldi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Kısa zamanda Valimizin talimatı, müftülüğümüzün desteğiyle yer tahsisi yapılıp, 14.10.2015 tarihinde yapı ruhsatı alarak çalışmalarımıza başladık. Cami ve Külleyenin aşamalarını Cidde´den takip eden ve bize yön veren, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Derneğimizin Onursal Başkanı Bahattin Akyön´e teşekkür ediyorum. Bizim gayemiz Allah´ın rızasını kazanmak destek veren herkese teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı.

TEMELİ DUALARLA ATILDI

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek de, Kırıkkale´nin 360´ıncı camisinin temelini atma heyecanı yaşadıklarına vurgu yaparak ?Bugün birada Allah´ın yeryüzündeki cenneti olan bir camimizin temelini atıyoruz. Bu yüzden hepimiz mutluyuz. Camimiz ve külliyemiz Cami derneğimiz tarafından yapılacak ve müftülüğümüze devredilecek. Mescid-i Rağbet Camii ve Külliyesinin yapımında emeği geçen Bahattin Akyön ve herkese teşekkür ediyorum? sözlerine yer verdi. Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş´ta camiinin ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız ise ?Camiler Allah´ın evidir. Camiler birliğimizin, beraberliğimizin sembol mekânlarıdır. Bugün Karacalı köyümüzde çok güzel bir cami ve külliyenin temelini atıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi. Konuşmaların ardından projede emeği geçenlere plaket verilirken, Mescid-i Rağbet Camii ve Külliyesinin temeli yapılan dua, kesilen kurban eşliğinde atıldı. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı