Nisa Suresi 58.Ayete konu olan ailenin misafiri olduk

Nisa Suresi 58.Ayete konu olan ailenin misafiri olduk

KÂBE´NİN ANAHTARINI ELLERİNDE BULUNDURAN EŞ-ŞEYBİ AİLESİNE ULAŞTIRILMAK ÜZERE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN´IN CİDDE BASIN ATAŞESİ BAHATTİN AKYÖN´E EMANET ETTİĞİ HEDİYEYİ, SÖZ KONUSU AİLEYE BİRLİKTE TAKDİM ETTİK

KÂBE´NİN ANAHTARINI ELLERİNDE BULUNDURAN EŞ-ŞEYBİ AİLESİNE ULAŞTIRILMAK ÜZERE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN´IN CİDDE BASIN ATAŞESİ BAHATTİN AKYÖN´E EMANET ETTİĞİ HEDİYEYİ, SÖZKONUSU AİLEYE BİRLİKTE TAKDİM ETTİK

Nisa Suresi 58.Ayete konu olan ailenin misafiri olduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Kâbe´nin anahtarını ellerinde bulunduran Eş-Şeybi ailesine ulaştırılmak üzere hazırlanan hediyeler bir süre önce bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aileye götürülmüş, ancak ailenin Çin´deki programından dolayı aileye ulaştırılamamıştı. Aileye teslim edilmek üzere Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön´e emanet edilen hediyelerin aileye ulaştırılması sırasında Umre ziyaretinde bulunan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ, İl Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Çetin ve Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Davut Kayır da bu ana şahitlik ettiler.

HEDİYE TAKDİMİ DUYGULU ANLARA SAHNE OLDU

Beytullah´ın örtüsünün tarihte kullanılan örnekleriyle süslenmiş evlerinde konuklarını ağırlayan Eş-Şeybi Ailesinin misafirperverliği dikkatlerden kaçmazken, aile üyeleri sık sık Türklere olan sevgi ve hürmetlerinden bahsettiler. Hediye takdimi sırasında memnuniyetini dile getiren ve duygulanan Baba Tal´al Eş-Şeybi, ?Böyle bir hediyeyi bize takdim eden, gönderen Sayın Erdoğan´ın ve mesai arkadaşlarının selamını ayakta alıyorum? dedi.

EŞ-ŞEYBİLER KİMDİR?

Eş-Şeybi Ailesi hakkında Nisa Suresinin 58. Ayeti, işte bu ilişkinin sıhhat şartını beyan etmektedir. O da ?emaneti ehline vermektir.? Bu ayetin iniş nedeni bağlamında şöyle bir olay aktarılır: Mekke´nin fethi günü, Hz. Peygamber, Kâbe´ye gelmiş ve kapının açılmasını istemiştir. Cahiliye döneminde de kutsal bilinen ve hizmetinde olmak için insanların yarıştığı Kâbe´nin anahtarı Osman bin Talha adlı birindedir. Bu, yıllardan beri babadan oğula geçerek devam eden bir görevdir. Henüz atalarının dini üzere olan Osman bin Talha, anahtarı getirerek kendi elleriyle Hz. Peygamber´e teslim eder.

AİLENİN ŞU ANKİ TEMSİLCİSİ TAL´AL EŞ-ŞEYBİ

O anda bu şerefli görevin kendilerine geçmesini isteyen birçok Müslüman vardır ve bunlar arasında Hz. Peygamber´in en yakınları da Hz. Ali ve Amcası Abbas da bulunmaktaydı. Fakat Hz. Peygamber Efendimiz Kâbe´yi açtırıp içindeki putları temizletip şükür için iki rekât namaz kıldıktan sonra henüz Allah´a teslimiyetini dahi açıklamamış olan eski sahibine anahtarı uzatır. "Bu ancak sizin elinizden bir zalim alabilir" buyurur. Bundan sonra babadan oğula nesilden nesle geçen Kâbe´nin anahtarını elinde bulundurma şerefine Allah tarafından layık görülen ailenin Mekke´de yaşayan Büyüğü Tal´al Eş-Şeybi´dir.

HER ZAMAN KARŞILAŞILABİLECEK BİR DURUM DEĞİL

Böyle bir ana şahitlik etmenin her zaman karşılaşılabilecek bir durum olmadığını ifade ederek memnuniyetlerini dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ, İl Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Çetin ve Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Davut Kayır, vesile olduğu için Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön´e teşekkür ettiler.



Hasan Altunpınar
23.08.2020 08:15:16
Allah"sizleri ve sizin gibi tarih ilminden yoksun kişileri İslah edip Hidayete erdirsin. Nisa"suresi 58. Ci Ayeti,beni şeyba'kabilesi ile eleştirmek ve onları kutsamak ya Cahilliktir yada Hakikatı çiğnemektir yada Ümeyye oğullarının düzmece tarihine,safsata hadis ve rivayetlerine kanmaktır. Hz.Muhammed, Asv'ın Sözlerini Sevgi pınarı Adlı kıtaptan bir çok muhaddise dayanan kaynakları ile hatırlatmak isterim انا مدينة العلم وعلي بابه ben İlmin şehriyim Ali ise Kapısıdır. Yani Kabenin ilk açılan kapısı باب علي Ali'nin kapısıdır. Ayrıca Kabenin Müşrikler dönemindeki Hizmetkarı bakıcısı ve Anahtarı elinde tutan kişi İmam'ı Ali'nin Babası ebu Talip idi oda atalarından devir almıştır. Hülasa; dört halifelerden sonra Emevilikle başlayan Tebdili İslam faciası İslam Ümmetini paramparça ederek allak bullak etmiştir Cehaletten bir türlü kurtulamayan hemen hemen % 80 imiz onların tuzağına düşmüş gaflet içinde tarihin kurbanı olmuşlardır. Allah" Cümlemizin taksiratını Affetsin.

1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok