Nice Kerbelaları günümüzde yaşıyoruz

Nice Kerbelaları günümüzde yaşıyoruz

Kırıkkale`de Hasandede Anıtlar Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar yemeği düzenlendi. Müftülük ve Anıtlar Derneği Hasandede Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Muharrem iftarında Vali Kolat, kurulan sofraya Alevi, Sünni, Türk ve Kürt herkesin sa

İBRET ALINSIN DİYE

Hazreti Hüseyin`in şahadeti İslam tarihi boyunca ibret alınsın diye de hep konu edildiğini ve gündeme getirildiğini belirten Vali Kolat, “Maalesef bizler o ibreti almıyoruz ki İslam âleminin bugünkü durumunu görüyoruz. Nice Kerbelaları günümüzde yaşıyoruz. Bu çok büyük bir acı. Hâlbuki biz Hazreti Hüseyin`in, Ehl-i Beytin düşüncelerini düşünsek, özümsesek, uysak ve onların yolundan gitsek muhtemelen bu acıları yaşamayacağız. En son Müslümanların bir birini kırması gerekirken ama görüyoruz ki Müslümanlar bir birlerini boğma noktasına gelmiştir. Bu durum hakikaten Müslümanlar açısından özellikle de bizim bölgemiz açısından büyük bir acıdır. İnşallah bu acılar biran evvel ortadan kalkar ve ehlibeytin yolunda, çizgisinde hareket edilerek İslam Dininin ön gördüğü şekilde hareket edilerek birliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz devam eder ümidindeyim" dedi.

HÜZÜN AYI DEĞİL

Muharrem ayının sadece hüzün ayı değil, üzerinde tefekkür edilen ve tahliller yapılabilen günlere çevrilmesi gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Bekir Gerek de  "Müslümanlar birbirine buğz etmeyecek, birbirine kötülük yapmayacak, birbirini aldatmayacak. Bütün Müslümanlar Kur’an’ın beyanıyla kardeştir, peygamberimizin ifadesiyle kardeştir. O zaman sevgiyi, kardeşliği daima öne çıkaracak bunu bozan kötü davranışlardan uzak kalacak. Bizim belki bu tarihten çıkaracağımız en büyük ibret, ders bu" diye konuştu. 

ETKİNLİĞE KATILANLAR

Dernek Başkanı Ekrem Demirhan ise birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, tutulan oruçların kabul olması dileklerinde bulundu. Hasandede Cemevinde düzenlenen etkinliğe, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Alay Komutanı Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ