NİCE 100 YILLARA CUMHURİYET

NİCE 100 YILLARA CUMHURİYET

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle Fevzi Çakmak Caddesi’nde kutlama programı düzenlendi.

TARİHİN EN ANLAMLI GÜNLERİNDEN BİRİ
Kırıkkaleli vatandaşlarımızın yoğun katılım gösterdiği kutlama programı ilk olarak Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından askeri tören aracıyla vatandaşların bayramı kutlandı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan  mesajı okundu. Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Sayın Valimiz tarihin en anlamlı günlerinden birini yaşadığımızın altını çizdi. Vali Makas konuşmasın şöyle devam etti:
“Bugün, tarihimizin en anlamlı günlerinden birini yaşıyoruz. 7 düvele karşı mücadele ederek kazandığımızın Cumhuriyetimiz 100. yılını birlikte idrak ediyoruz. 
Kırıkkalemizin güzel insanları, sevgili çocuklarımız ve gözleri ışıl ışıl olan genç kardeşlerimiz, genç evlatlarımız;Cumhuriyet Bayramı'nızı içtenlikle kutluyor, sizleri; en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
TÜRK’ÜN ÇAĞINA TÜRKİYE YÜZYILINA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Bugün, cumhuriyetin ruhuna uygun bir şekilde devletin sahibinin millet olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan her alanda bu mücadeleyi sürdürme sorumluluğunu bütün arkadaşlarımızla beraber omuzlarımızda hissediyor, Millet olarak Türk’ün çağına Türkiye Yüzyılına emin adımlarla hep beraber yürüyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı’mızı, Yüzüncü Yılımızı Türkiye Yüzyılımızın başlangıcını tekraren en içten dileklerimle kutluyorum.
Tüm Kırıkkalemizi saygıyla selamlıyorum.”
“İSTİKLAL YOLU” DRAMA GÖSTERİSİ VATANDAŞLARI DUYGULANDIRDI
Vali Makas'ın günün anlam ve önemine dair konuşmasının ardından resim, şiir, kompozisyon ve Afiş Yarışmasında dereceye giren öğrencilere  Vali Makas'ın yanı sıra, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “İstiklal Yolu” adlı drama gösteri katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattı. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama programı tören geçişinin akabinde sona erdi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız