Nevruz baharın müjdecisidir

Nevruz baharın müjdecisidir

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, Nevruz bayramının barış, huzur ve mutluluk getirmesi gerektiğini söyledi. Nevruzun baharın müjdecisi olduğunu belirten Şahin, geleceğe yönelik umutların çoğaldığını bildirdi.

İNSANLARIN KUCAKLAŞTIĞI BAYRAM

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, Nevruz bayramıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bayramlar halkların kültüründe birliği, barışı ve mutluluğu ifade eden günlerdir. Yaşanmış acıların geride bırakıldığı, insanların kucaklaştığı, küskünlerin barıştığı, geleceğe ilişkin umutların tazelendiği en güzel günlerdir bayramlar. Ortadoğu halklarının bayramı olan ve her 21 Mart’ta kutlanan Newroz da böylesi bir bayramdır.Yıllardır çekilen onca acıdan sonra barış ve kardeşlik taleplerinin yeniden yeşertilmeye çalışıldığı bir dönemde kutlanan Ortadoğu Halklarının bayramı Newroz her zamankinden daha önemlidir.”

 

4000 YIL ÖNCE

“Günümüzden 4000 yıl önce Gutiler tarafından  “yeni” gün anlamına gelen Zagmuk bayram kutlamaları daha sonra Hurri, Kassit, Mitani, Urartu ve Medler zamanında da sürdürülmüştür. Tarihsel köklerini işte bu kutlamalardan alan Newroz M.Ö. 612 tarihinde zalim Dehak’ın zulmüne balyozuyla son veren Demirci Kawa’nın önderliğinde başlayan isyanın simgesi olmuştur. O günden beri de sadece Ortadoğu halklarının değil, zulme başkaldıran tüm halkların bayramı olmuştur.

Siyasi iktidarların Kürt sorunu karşısındaki çözümsüzlük ısrarı bugüne kadar demokrasi ve toplumsal barışın önündeki en önemli engellerden biri olmuştur”

 

ACILAR YÜREĞİMİZDE

“Bugüne kadar yaşanan acıların ve yitirilen 40 binden fazla canın sorumlusu elbette eşitlik ve özgürlük talep edenler değildir. Başta gençliğinin baharındaki evlatlarını toprağa veren annelerin yaşadığı acı olmak üzere, ülke olarak yaşadığımız acılardaki en büyük sorumluk; halkları kendi siyasal ve ideolojik hedeflerine ulaşmak için bölen, onları kendi politikalarına yedeklemek için çözümsüzlük politikalarında ısrar eden egemenlere aittir. Bir yılı aşkınsüredir barış ve toplumsal uzlaşı için umutların yeniden yeşerdiği bir süreç yaşanmasına rağmen, eşitlik, özgürlük ve demokrasi talep eden tüm kesimler şiddet ve baskı politikaları ile karşılaşmaya devam etmektedir.”

 

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ

“Özgürlük ve demokrasi alanını, toplumsal yaşamın her noktasında müdahale ederek daraltan AKP hükümeti, izlediği otoriter, baskıcı yöntemlerle ve sürdürdüğü anti demokratik devlet anlayışı ile yeterince ölüme, acıya ve gözyaşına neden olmuştur. Bu nedenle diyalog ve çözüm sürecini zedeleyecek, umutları yeniden hayal kırıklıklarına dönüştürecek her türlü girişimden uzak durulması sorumluluğu herkesten önce AKP iktidarına aittir.”

 

BARIŞ ÇAĞRISI

“Barış çağrısının daha güçlü seslendirilmesi, kardeşliğin önüne örülmek istenen kalın barikatların yerle bir edilmesi için tüm emek ve demokrasi güçlerine görev düşmektedir. Çünkü ancak toplumsal yaşamın içerisinde, halkların arasında kurulması ile kalıcı olması mümkün olan bir barışın hayata geçirilmesi egemenlerin  “samimiyetine” bırakılmayacak kadar önemlidir.”  

 

EMEK VE DEMOKRASİ

“Bu nedenle esas olan emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesidir.  Savaşa karşı barışı, halkların kardeşliğini ilke edinen kamu emekçilerinin örgütü KESK, bu mücadeledeki sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir. Bugünün haramilerinin,Dehak’larının otoriter rejimine, zulüm ve zorbalığına rağmen barış içinde eşit, özgür ve demokratik bir dünya ve ülkede kardeşçe yaşamak hayal değildir. Binlerce yıllık köklü tarihi ve kültürel değerleriyle Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında yaşayan bütün halklar için barış ve kardeşlik tutumunda ısrar edilmesi, bu ülke topraklarında yaşayan insanlara verilebilecek en büyük hediye olacaktır.”

 

SORUNLAR BARIŞÇIL YÖNDEN ÇÖZÜLMELİ

“Bunun için, sorunların demokratik, barışçıl yöntemlerle çözülmemesi nedeniyle yıllardır yaşanan acılar hepimizin yüreklerinde tazeliğini korurken kutlanan 2014Newroz’u halklar arasındaki kucaklaşmayı sağlamanın bir adımı olmalıdır. KESK olarak, 2014Newroz’unda savaşlar karşısında barışın, halklar arasında yaratılmak istenen düşmanlık duyguları karşısında kardeşliğin hakim olduğu bir Türkiye mücadelesini güçlendirmek için, bütün kamu emekçilerini dayanışmaya, hak ve özgürlükler mücadelesinde yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz.” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ