Nereden çıktı bu ?MA?lar?

Nereden çıktı bu ?MA?lar?

?71 MA? PLAKALI KAÇAK TAKSİLER KIRIKKALELİ TAKSİCİLERE İLLALLAH DEDİRTTİ

?71 MA? PLAKALI KAÇAK TAKSİLER KIRIKKALELİ TAKSİCİLERE İLLALLAH DEDİRTTİ

Nereden çıktı bu ?MA?lar?

Son günlerde Kırıkkale sokaklarında sıkça görmeye alıştığımız ?71MA? plakalı araçların, Kırıkkale´de yaşayan sığınmacı ya da mülteci konumundaki yabancı uyruklulara ait olduğunu ifade eden Kırıkkaleli Taksiciler, bu plakanın binek araçlara verildiğini, oysa bu araçların hemen hepsinin ticari amaçla, insan ya da eşya nakli için kullanıldığını iddia ettiler.

BİRÇOĞUNUN EHLİYETİ DAHİ YOK!

?71 MA? plakalı araç sahiplerinin ya da şoför mahallinde oturanların birçoğunun ehliyeti dahi olmadığı ya da ehliyetlerinin tamamen Arapça olduğunu belirten Kırıkkaleli Taksiciler, ehliyetlerin geçerlilik tarihi ya da geçerlilik sınıfının da belli olmadığının altını çizdiler. ?Her şeyden Türkiye´de araç kullanacak yabancı uyrukluların ehliyetlerinin uluslararası geçerliliği olmalı ya da noter onaylı Türkçe belge taşımaları gerek? diyen bir taksici, ?Kırıkkale´de ve hatta Türkiye´de kaç Trafik Polisi Arapça ya da Farsça biliyor ki, bu şahısların ehliyetlerini kontrol edebilsinler?? şeklinde konuştu.

ÖZELLİKLE HAVAALANINA YOLCU GÖTÜRÜYORLAR

?MA? plakalı araçların birçoğunun ?kaçak taksi? olarak kullanıldığını ısrarla vurgulayan bir başka taksici de, ?Özellikle havaalanına yolcu götürüp getirdiğimiz zaman bu araçların hemen hepsinin de bizim gibi havaalanına ya da farklı şehirlere yolcu taşımacılığı yaptıklarına şahit oluyoruz. Gazeteci arkadaşa verdiğimiz fotoğrafların hemen hepsi de Ankara´da, özellikle de havaalanında bizzat kendi çektiğimiz fotoğraflar. Oysa biz bu durumu Emniyet yetkililerine ilettiğimizde, bu araçların şehir dışına çıkmalarının yasak olduğunu öğrendik. Oysa özellikle Ankara´da, havaalanında başta 71 olmak üzere birçok şehirden ?MA´ plakalı araçlara rastlıyoruz? diye konuştu.

GERÇEK TAKSİCİLER BİRBİRLERİNE DESTEK OLUR

Bu konuyu dile getirdikleri bazı ortamlarda, ?Ne yapsınlar? Adamlar hırsızlık mı yapsın? Ne güzel namuslarıyla para kazanıyorlar? şeklinde kendilerine tepki gösteren bazı vatandaşlara da seslenen taksiciler, ?Biz kimsenin namusuyla kazandığı parasına karışmıyoruz. Bizler birçok şehre yolcu götürüp oralardan da yolcu getiriyoruz. Birçok şehirden taksici arkadaşlarımız da aynı şekilde bu ticareti sürdürüyorlar. Hatta bu gidiş gelişler sırasında birbirimizi ağırlıyor, sıkıntıya düşene yardımcı oluyor, güzel dostluklar ediniyoruz.?

GERÇEK TAKSİCİLER HELAL KAZANÇ PEŞİNDE

?Lakin Türkiye´nin dört bir yanında yaz kış, gece gündüz, bayram seyran demeden dört teker üzerinde çoluğunun çocuğunun rızkını kazanmaya çalışan taksici esnafı bu ülkeye vergisini ödüyor; SGK´sını ödüyor; ehliyetini, ruhsatını, taksimetresini, araç muayenesini sürekli devletinin kontrolü altında tutturuyor. Benzinin, mazotun, LPG´nin her gün zamlandığı ülkemizde her türlü zorluğa rağmen hiçbir kanunsuzluğa, yolsuzluğa bulaşmadan helal kazancının peşinde.?

?BİZLER ONLARA KARŞI MİLLİYETÇİLİK YAPMAZKEN??

?Peki, binek araç satın alırken Türk Devleti onları ayırt etmeden her türlü hakkı kendilerine sunarken bu açgözlüler neden bununla yetinmeyip benim ekmeğimden çalarak kaçak taksicilik yapıyor? Bizler bunlara daha iyi hizmet verebilmek için Kırıkkale´de artan yabancı uyruklu nüfusun büyük çoğunluğunun dilleri olan Arapça ve Farsçayı bile öğrendik. Oysa onlar Türkiye´de yaşıyor ve onlar Türkçeyi öğrenmek zorundalar. Bizler milliyetçilik yapmadık onlara karşı. Ama onlar milliyetçiliği de, ırkçılığı da dibine kadar yapıyorlar.?

 

?TEDBİR ALINMAZSA SORUNLAR BÜYÜR?

?Birçok yabancı uyrukluda bu kaçak taksilerin numaraları var. Bir yere gidecekleri zaman onları arıyorlar ve tam anlamıyla bir ticari faaliyet gerçekleştiriyorlar. Peki, vergisi nerede, algısı nerede? Muayenesi, emisyonu, sigortası nerede? Büyük şehirlerdeki meslektaşlarımızın ÜBER´e karşı verdikleri mücadeleyi illaki bizler de buralarda mı başlatalım? Emniyet yetkililerimiz bir an önce bu duruma el atmalı, bizim ihbarlarımızı ya da vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirip bunları sıkıştırmalı. Gerekirse ellerinden plakalarını, hatta araçlarını almalı. Aksi takdirde yakın zamanda büyük olaylar Kırıkkale´yi bekliyor? şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

2

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

3

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

4

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

5

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ

6

Operasyonlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

7

Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri Bahşılı'da