Nefes kesen gösteri

Nefes kesen gösteri

KIRIKKALE SEMALARINDA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

KIRIKKALE SEMALARINDA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Nefes kesen gösteri

Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 gösteri uçaklarından oluşan Solo Türk ekibinin hafta sonunda Kırıkkale semalarında yaptığı gösteri nefesleri kesti.  Celal Bayar Parkında toplanan binlerce kişi gösteriyi dikkatle izledi.

HERKES ?SELFIE? YARIŞINA GİRDİ

Türk Hava Kuvvetleri´nin F-16 gösteri uçağı Solo Türk´ü izlemek için Celal Bayar Parkına yaklaşık 10 bin kişi toplandı. Öğle sonrası gösterisine başlayan Solo Türk, ilgiyle izlendi. Gökyüzünde yaptığı akrobasi hareketleriyle nefes kesen Solo Türk, kendisini izleyen Kırıkkalelilere büyük heyecan yaşattı. Vatandaşlar, ellerindeki cep telefonları, kameraları ve fotoğraf makineleri ile Solo Türk´ün gösterisini görüntülemeye çalıştı.

GÖSTERİ 20 DAKİKA SÜRDÜ

Havada 20 farklı manevra yapan Solo Türk, 5 kilometreye dik tırmandı. Manevra sırasında saatteki hızı 200 kilometre ile bin 200 kilometre arası değişen Solo Türk uçağı, yaklaşık 20 dakika süren gösterinin ardından şehirden ayrıldı.

KIRIKKALE TARİHİ ANI YAŞADI

Kırıkkale tarihi bir gününü yaşadığını ifade eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ?Bize bu fırsatı verdikleri için Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Solo Türk ekibine çok teşekkür ediyorum. Kırıkkale´de bir algı vardı. Kırıkkale´nin üzerinden uçak geçmez ve hava boşluğu vardır. Kırıkkale´de bu algının kalkmasını arzu ettik. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Solo Türk ya da Türk yıldızlarını talep ettik. Solo Türk uygun görüldü. İnşallah Türk yıldızları da önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde burada gösteri yapacaklar. Bütün amacımız, hem şehitlerimizi anmak hem de gençlerimizi havacılığa karşın bir ilgi uyandırmaktı.  Bu amaçla bu arkadaşlarımızı çağırdık. Terörün inlerine girerek, inlerini bombalayarak şehitlerimizin intikamını alıyorlar. Şehitlerimizi Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyoruz? dedi.

KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da, ?Sayısız şehitleri olan vatanperverlikte sınanmayacak bir şiir olan Kırıkkale´nin böyle bir gösteriye göstermiş olduğu ilgiye teşekkür ediyorum. Kahraman askerlerimiz gökyüzünde ve karada kahramanlıklarını gösterdiler. Onlar olduğu süre içerisinde asla bu milletin sırtını kimse yere getiremeyecektir. Bu evlatlarımızla gurur duyuyor? diye konuştu.

SOLO TÜRK NEDİR?

Türk Hava Kuvvetleri´nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibi. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağıyla icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında iki kanat ucuna takılan Duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16´lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. Solo Türk pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedir.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı