Ne zaman restore edilecek?

Ne zaman restore edilecek?

MİNARE BİR AN ÖNCE BAKIMA ALINMALI

Ne zaman restore edilecek?

Beyobası köyünde bulunan ve en az 200 yıllık tarihe sahip olan caminin minaresi bakımsızlıktan dolayı tehlike saçıyor. Geçen yaz cami imamının düşerek yaralandığı cami, yetkililerin ilgisini bekliyor.

TARİHİ BELDE

Eski adı Abdurrahman Beyobası olan ve bölgenin en eski ve büyük yerleşim yerlerinden olan Balışeyh’e bağlı Beyobası köylüleri bugünlerde köy camiindeki minarenin bakımsızlığıyla gündeme geliyor. Osmanlının sonları, Cumhuriyetin başlarında köyde yaşayan Pehlivanlı Beylerinin yaşadıkları konakların hemen yanındaki cami, inşa edildiği günden itibaren Bey Ailesinin bakım ve desteğiyle uzun yıllar ibadet merkezi olarak kullanıldı. Bey Ailesinden olanların kabirlerini de haziresinde barındıran cami, 1935 yılında Nahiye Merkeziyken binden fazla nüfusu olan Beyobası köyünün en önemli kamusal alanlarından birisi olarak hizmet verdi.

ULUSAL MEDYADA HABER OLMUŞTU

Bugünlerde, minaresinin bakımsızlığıyla gündeme gelen cami, geçtiğimiz Temmuz ayında da aynı sorunla ulusal basında günlerce tartışılmıştı. 19 Temmuz 2019 tarihli ulusal gazeteler ve internet haber siteleri, “Minareden düşen imam yaralandı” başlıklı haberde, Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi Beyobası köyünde imam Osman Öztürk’ün, hoparlörü tamir etmek için çıktığı caminin minaresinden düşerek, ağır yaralandığını bildirmişlerdi.

MİNARE BİR AN ÖNCE BAKIMA ALINMALI

Olayın üzerinden geçen 6 aylık sürede minarenin durumunda herhangi bir iyileştirmeye gidilmediğini ifade eden Beyobası köylüleri, Müftülükle Kültür Müdürlüğü arasında kalmış durumdalar. Beyobası köylüleri, minarenin ve caminin bir an önce bakıma alınmasının, gün içerisinde 5 kez ibadet için camiye gelen ya da caminin yanından geçenlerin bir kazaya kurban olmamaları için elzem olduğunu kaydettiler.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı