Ne mutlu garibanların sofrasında yer alanlara

Ne mutlu garibanların sofrasında yer alanlara

İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayında herkesin fakir ve yardıma muhtaç ailelerin yanında olması gerektiğini söyledi. İhtiyaç sahipleri ile birlikte aynı sofrada olmanın önemli sevap kazandıracağını belirten Gerek, Ne mutlu garibanların sofrasında yer ala

MADDİ VE MANEVİ HAZIRLIK
Müftü Bekir Gerek, 11 ayın sultanı Ramazan ayının önemine dikkat çekerken, İslam aleminin maddi ve manevi olarak Ramazan`ı iyi bir şekilde geçirdiğini hatırlattı. Ramazan ayının önemini dile getiren Müftü Gerek, bu yıl Ramazan ayında selamlaşmanın önemini ön plana çıkarma çabasında olacaklarını belirtirken, şunları söyledi: ?Ramazan senenin zirvesi adeta finali sayılır. Çünkü mübarek Ramazan rahmet ayıdır, Kur`an ayıdır, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır, oruç ayıdır. Mübarek Ramazan`da maddi ve manevi hazırlığı içerisinde bulunmaktayız. İnşallah bu Ramazan`da geçen sene olduğu gibi bin bir hatim geleneğini bütün camilerimizde devam ettirip, Kadir gecesinde duasını yapacağız? diye konuştu.

SELAMIN ÖNEMİ
Bu yıl mübarek Ramazan`da ana tema olarak selamlaşmayı öne çıkarmaya gayret ediyoruz. Selamın önemi, toplum hayatımızda selamlaşmanın yeri, gönül köprülerini pekiştirmenin dini, ailevi ve sosyal hayatımıza kazanımlarını inşallah Ramazan`da muhtelif konuları anlatırken, bu konulara da daha fazla ağırlık vermeye gayret ediyoruz? dedi. Ramazan`da halkımıza özellikle sevgi ve dayanışma içerisinde birbirlerine yaklaşmalarını tavsiye ediyoruz. Yıkılan gönül köprülerinin mutlaka Ramazan ayında yeniden tamir edilmesi gerekir. Müslüman kardeşlerimiz birbirlerine dargınlık yaşamasınlar. Biliniz ki ; dinimiz 3 günden fazla küs kalmayı lanetlemiştir? dedi.

YARDIMA MUHTAÇLARIN YANINDA OLUN
Zenginlere `Fakirlere iftar verin` tavsiyesinde bulunan Gerek, sözlerine şöyle devam etti: "Varlıklı insanlarımıza özellikle Ramazan ayında fakir, yetim, yoksul, gariban, öksüzlere iftar vermelerini, birbirlerine ziyafet çekercesine sadece zenginlerin çağrıldığı şatafatlı iftarlar yerine gönüller yapacak şekilde iftarlar vermelerini tavsiye ediyoruz." Ramazan ayı yardımlaşma duygularının kabarmasına ve ayrıca Müslümanların derdiyle dertlenme alışkanlıklarının kazanılmasına vesile olacaktır? dedi. Ramazan ayının aynı zamanda tövbelerin kabul olduğu bir ay olduğunu sözlerine ekleyen Gerek, Ramazan ayında oruç tutamayanlarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Gerek ,"Ramazan ayı aynı zamanda tövbe ayıdır. Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki; Mümin günahla eskir, tövbeyle yenilenir?

BİLGİLER VERDİ
?Halisane niyetle tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir. Bu nedenle evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayında Kadir gecesinin affına nail olabilmek için Ramazan gecelerini ihya etmek, gündüzleri ise oruç tutarak hayırlı işler yaparak Allah`ın rızasını kazanma gayretine girmek gerekir. Ayrıca Ramazan ayında farz olan oruç müminlere zahmet ya da külfet değil, rahmettir. Oruç tutamayacak kadar hasta ve yaşlı olanlar, oruç tuttuğu zaman sağlığı tehlikeye girecekler her bir oruç için bir fidye vermek suretiyle oruç borcunu eda etmiş olurlar. Ayrıca yolcular için ruhsat vardır. 90 kilometre ve üzerinde yola gidenler oruç tutmayarak başka zamanlara gününe gün kaza edebilirler.? Şeklinde konuşmasını sonlardı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü