Ne askeri, ne sivil darbe! Çözüm: Demokratik Türkiye!

Ne askeri, ne sivil darbe! Çözüm: Demokratik Türkiye!

DÖRT STK´NIN ORTAK BİLDİRİSİ...

Ne askeri, ne sivil darbe! Çözüm: Demokratik Türkiye!

?Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri? adı altında bir araya gelen dört Sivil Toplum Kuruluşu darbe girişimine tepki gösteren ortak bir bildiri yayınladılar. Ülkenin sorunlarının çözümünün asla darbe olmadığını kaydeden ?Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri?, ?Ne askeri darbe, ne sivil darbe! Çözüm: Demokratik Türkiye!? dediler.

DÖRT STK´NIN ORTAK BİLDİRİSİ

15 Temmuz´da ülkemizin bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirten ?Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri? üyeleri, tek çözümün demokrasi olduğunu savundular. TÜRK-İŞ adına Petrol-İş Şube Başkanı Recep Sefer, KESK adına Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, DİSK adına Türk Emekli Sen Şube Başkanı Yüksel Doğan, Alevi Kültür Dernekleri adına Şube Başkanı Hüseyin Güney tarafından imzalanarak basına dağıtılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞIYIZ

?Demokratik kitle örgütleri, sendikalar olarak her türden darbenin karşısındayız ve darbelere hayır diyoruz. Ülkenin geleceğinin tanklarla sokaklar kuşatılarak, Meclis bombalanarak tayin edilmesini kabul etmiyoruz. Darbe girişimini lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivil ya da askeri darbeler çözüm değil! Çözüm demokrasi için mücadele etmektir. Çözüm emek, barış ve demokrasi güçlerinin ellerindedir. Eşit, özgür, demokratik ve barış içinde yaşanacak bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.?

DARBELERİN HEDEFİ DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİDİR

Mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve anti demokratik uygulamaların hedefi olan Demokratik kitle örgütleri, sendikalar olarak, nereden gelirse gelsin her zaman her türlü darbeye karşı olmuş, darbelerin asıl hedefinin emek ve demokrasi mücadelesi olduğunu savunmuştur. Demokratik kitle örgütleri, sendikalar olarak, yıllardır bir taraftan emek, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi yürütürken, diğer taraftan asker ya da sivil her türlü darbeye ve tek adam diktatörlüğüne karşı olduğumuzu açık bir şekilde ifade ediyoruz.?

DEMOKRATİKLEŞMENİN ÖNÜ AÇILMALIDIR

?Ülkenin içinde bulunduğu koşulları kendi siyasal hedeflerine ulaşmak için fırsata çevirmeye çalışanlara, önümüzdeki dönemde daha da artması beklenen baskıcı, otoriter ve dayatmacı politikalara karşı mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. Demokratik kitle örgütleri, sendikalar olarak, bize dayatılan ikileme razı olmayacağız. Ne darbelere teslim olacağız ne de ülkeyi daha kaotik bir sürece sürüklemeye çalışanlara izin vereceğiz. Üçüncü bir seçenek mevcuttur. Bu seçenek demokratikleşmenin yolunun açılması, hak ve özgürlüklerin kullanımının teminat altına alınması, içte ve dışta barışın tesis edilmesi için tüm emek ve demokrasi güçleriyle birlikte mücadeleyi büyütmektir.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ