Naylon sigorta yapan yanacak

Naylon sigorta  yapan yanacak

SGK İl Müdürü İlhan Nebioğlu, prim eksiği olan kişileri sigortalı gösteren şirketleri uyardı. Çalışmadığı halde vatandaşları sigortalı gösteren şirketlere eğır cezaların geleceğini belirten Nebioğlu, şirketlerin dikkatli olmasını istedi

MÜFETTİŞLER GÖREVDE

Kırıkkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ‘SGK ile ilgili sorunlar ve çözüm arayışları’ semineri düzenlendi. SGK İl Müdürü İlhan Nebioğlu, şirketlerin sigorta konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ve şirkette çalışan kişilere sigorta yapılması gerektiğini söyledi.

Emekliliğine az kalan, prime ihtiyacı olan kişileri sigortalı gösteren şirketlerin kanuna aykırı davranış yaptığını belirten Nebioğlu, bu konuda şirketlere çok büyük cezalar geleceğini açıkladı. SGK olarak sahte boşanma gerçekleştiren çiftler ve sigortasız işçi çalıştıran işyerleri için çalışma yaptıklarını belirten Nebioğlu, bu konuda müfettişlerin görevde olduğunu bildirdi.

 

KAYIT DIŞI EKONOMİ SORUNU

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan, devleti kandırma metodunun giderek arttığını ve bu konuda insanların devlete karşı saygılı olması gerektiğini belirten Nebioğlu, anlaşmalı olarak boşanan çiftçilerin, birlikte yaşadığını ve devletten maaş aldığını ifade etti. Kayıt dışı ekonominin ülkeye büyük zarar verdiğini belirten Nebioğlu, Kırıkkale’de 5 müfettiş ile kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için var güçleri ile çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye’de kayıt dışı ekonominin %40 oranında olduğunu, kayıt dışı çalışanlardan dolayı devletin yıllık vergi ve sigorta primi kaybının 50 milyar TL olduğunu bildiren Nebioğlu,  hem işverenin, hem de çalışanın bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.

 

SGK İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Kırıkkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kürşat Gürtemel ise, SGK ile birlikte çalışarak bu sorunların önüne geçmek içir çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin kayıt dışı ekonomi yüzünden büyük bir zarara uğradığını belirten Gürtemel şöyle konuştu, “Sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasında ve hizmet sunmasında sosyal güvenlik kurumu çalışanları ile meslek mensuplarının önemli bir payı bulunmaktadır. Sosyal güvenlik kurumunun istemiş olduğu bilgilerin sunulmasında meslektaşlarımız önemli görevler üstlenmektedir. Bu nedenle İşbirliğimizi geliştirerek uygulamada ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.”

 

EN BÜYÜK REFORM

“Ülkemizde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük reformlarından olan sosyal güvenlik reformu sosyal güvenlik kurumunun tüm kullanıcılara sağladığı hizmetlerin daha etkin daha kaliteli olması için sürekli bir yenilenme ve gelişme anlayışıyla yapılmıştır. Bu hizmetlerin bu anlayışla devam ettirilmesi gerekmektedir. Artık günümüzde kişilerin ne zaman emekli olacağı bile tek bir sms ile cebine geldiği teknolojinin tüm imkanlarıyla kullanıldığı bir dönemdeyiz. Teknoloji gelişmesi meslektaşlarımızın işlerini kolaylaştırırken aynı zamanda yeni iş yükleri ve angaryalarla karşılaşmaktayız. Bizde bu iş yükünü asgariye indirmek için SGK Kurumu ile bu toplantıyı tertip ettik.” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ