Namaz sonrası cemaate börek ve süt ikramı

Namaz sonrası cemaate börek ve süt ikramı

CEMAAT KAHVALTISINI CAMİDE YAPIYOR

Namaz sonrası cemaate börek ve süt ikramı

Kırıkkale´nin Sulakyurt İlçesi Güzelyurt köyünde sabah namazına gelenlere namaz sonunda süt ve börek ikram ediliyor.

BİR ARAYA GELİYORLAR

Her sabah tekrarlanan ikram, büyük ilgi görüyor. Namazdan sonra böreklerini yiyen ve sütlerini içen cemaat, helalaştıktan sonra camiden ayrılıyorlar. Yolu düşen herkesi köylerine beklediklerini açıklayan köy sakini Yasin Vural, yapılan etkinliklerin birlik ve beraberliği perçinleştiğini söyledi.

YEMEĞİMİZ BULUNUR

Köylerinde her zaman başkaları için bir lokma yemeklerinin bulunduğunu ifade eden Vural, ?Çok şükür yapılan sosyal faaliyetlerle birlik ve beraberliğimiz her geçen gün perçinleşiyor. Sabahları namazla birlikte programlarımız başlıyor. Gün boyunca faaliyetlerimiz devam ediyor. Dini ve kültürel günlerde hep beraber faaliyetlerimiz aralıksız sürdürüyoruz.?dedi.  

ÖNEMİ BÜYÜK

Vural, ?Bir toplumun huzur içerisinde yaşamasında ve devamlılığının sağlanmasında toplumdaki birlik ve beraberliğin önemi büyüktür. Bir toplumda birlik ve beraberlik olmazsa o toplumda iç huzur kalmayacak ve toplum içerisinde karışıklıklar çıkabilecektir. Bir toplumda birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan kişiler birbirleri ile her aman dayanışma içerisinde bulunmaktadırlar. Birbirlerine saygı gösteren, farklılıkları olduğu gibi kabul eden kişiler toplumun huzurlu bir yapıya kavuşmasına katkı sağlamaktadır. İnsanlar toplum içerisinde her zaman birbirlerini eleştirir, birbirlerine saygı göstermezler ise bu toplumdaki inşa ilişkileri bozulacak ve toplumda huzur kalmayacaktır. Huzurun bulunmadığı toplumlarda yaşamak, huzurlu toplumlara göre çok daha zordur? diye konuştu.

ORTAK MİRAS

Vural, ?Her ülkenin vatandaşları ortak bir tarihi mirasa ve köklere sahiptir. Bu insanlar millet olma bilincine sahip olarak birbirlerine sahip çıkmalı ve her zaman birbirlerine destek olmalıdır. Dayanışma, toplumda birlik ve beraberliğin sağlanmasında büyük önem taşımaktadır. Her birey kendisini düşündüğünde yardıma muhtaç olan kişilere kimse yardım etmediğinde toplumda birlik ve beraberliğin sağlanabilmesi mümkün değildir? şeklinde konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı