Mütevazı bir düğün 18 bin lira

Mütevazı bir düğün 18 bin lira

Yaz sezonu ile birlikte evlilik sezonu açıldı. Bir düğünün maliyeti ise dudak uçuklatıyor. İşte evlenecek bir kişinin düğün masrafı;

Yaz mevsimi ile birlikte düğün sezonu da açıldı. Gazetemiz sizin için araştırdı. İşte, size ?gönüller bir olunca samanlık seyran olur? atasözünün maliyeti
 
SÖZ KESİMİ NE KADAR
Düğün merasimi, öncesi ve sonrası ile adeta masraf kapısı durumunda. Söz kesimi ile başlayan serüven düğün salonunda son buluyor. İlk olarak söz çiçeği ve alyanslar, tektaş yüzük ile birlikte 2 Bin TL mal oluyor. Orkide çiçekçilik sahibi Yıldırım Canatan yaptığı açıklamada ?Düğünün başlangıcı çiçekle olur. Kız isteme çiçeği ile başlar, gelin arabası ile biter. Kırıkkale şartlarında kız isteme çiçeğinin maliyeti en çok tercih edilen gül olduğu için ortalama 35 TL ile 50 TL arasında değişir. Gelin arabası süsleme maliyeti ise 30 ile 50 TL arasındadır. Kullanılan kumaş ve çiçek türüne göre bu fiyat değişebilir. Düğün esnasında yapılan havai fişek gösterisi ise 350 TL ve üzeridir? ifadelerine yer verdi. Düğün öncesi bir diğer unsur olan çikolata ise 45 TL civarlarında.
 
GELİNLİK VE NİŞANLIK PAHALI
Çiçek ve çikolata tamamlandıktan sonra sıra geliyor alyans seçimine. Alyans fiyatlarının el emeği ve klasik olarak sınıflandığını belirten Öz Medine sarraf yetkilileri klasik alyansların 150 ile 350 TL arasında, el işi alyansların ise 400 ila 1000 TL arasında değiştiğini dile getirdiler. Tektaş fiyatları ise bin lira civarında seyrediyor. Düğünün ilk adımı olan nişan özellikle nişanlık fiyatı ve saç yapımı ile düğünden farksız. Nişanda saç yapımının 75 TL olduğunu söyleyen Tara Bayan Kuaförü yetkilileri gelin başının ise 100 TL civarında olduğunu dile getirdiler. Sedat Gelinlik Sahibi Sedat Üçgül ise nişanlığın ve gelinliğin ortalama maliyetinin 1500 TL olduğunu ayrıca isteğe göre 100 liraya bindallı temin edildiğini söyledi. Satılık ve kiralık arasında 200 TL fark olduğunu belirten Üçgül, gelinlik modeline göre fiyatın değiştiğinin altını çizdi. Damatlıklar ise 700 TL ile 1000 TL arasında değişiyor.
 
BİR DÜĞÜN TOPLAM ?
Bu zamana kadar olan bölüm dışında düğün tarihinin belirlenmesi ve davetiyelerin basılmasının ardından düğün salonu ve gelin arabasının süslenmesi geliyor. Davetiyelerin yüz adedinin fiyatı 50 TL ile 200 lira arasında değişirken düğün salonu ise kişi sayısına ve yemekli, yemeksiz seçimine göre 2000 TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Fotoğraf albüm fiyatları 50 ile 300 TL arasında değişiyor. Düğün töreninin sonrasında veya çoğu zaman öncesinde eşyaların seçimi ise gelire ve ihtiyaca göre değişiklik gösteriyor. Mobilya ve aksesuar fiyatları hakkında bilgi veren Kılıç Mobilya Yetkililerinden aldığımız veriler şöyle; yatak odası bin 700 TL, oturma grubu1500 TL. Yemek odası 1600 TL, iki adet kanepe 800 TL, genç odası 1200 TL, mutfak köşesi 500 TL, vestiyer 300 TL ve bir evin ortalama halısı bin 150 TL. Beyaz eşya tercihinde aşırıya gitmeyen çiftler 4000 TL ile beyaz eşya sahibi olabiliyor. Düğün sonrası balayı ve ev masrafları kişiye göre değişiyor. Ancak elimizdeki verilerle ortalama bir düğünün maliyeti 18 bin TL olmakla birlikte bu rakam değişiklik gösterebiliyor.
 
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ