Müşteri Belediye olunca fiyatlar uçuyor

Müşteri Belediye olunca fiyatlar uçuyor

Geçtiğimiz günlerde basın bürosu ile ilgili haberimizden sonra gazetemize ulaştırılan belgelerden de anlaşılacağı üzere, belediye müşteri pozisyonunda olunca fiyatların uçtuğu gözler önüne seriliyor. Tıpkı elimize ulaşan teklif mektuplarında olduğu gibi!

KIRIKKALE BELEDİYESİNDEKİ USULSÜZLÜKLER VE ŞİŞİRİLMİŞ FATURALARLA İLGİLİ BİLGİ VE BELGE YAĞMAYA DEVAM EDİYOR!!!

Müşteri Belediye olunca fiyatlar uçuyor

Geçtiğimiz günlerde basın bürosu ile ilgili haberimizden sonra gazetemize ulaştırılan belgelerden de anlaşılacağı üzere, belediye müşteri pozisyonunda olunca fiyatların uçtuğu gözler önüne seriliyor. Tıpkı elimize ulaşan teklif mektuplarında olduğu gibi!

BELGE VE BİLGİ YAĞMAYA BAŞLADI

Kırıkkale Belediyesindeki usulsüzlükler, ihaleler ve şişirilmiş faturalarla ilgili bilgi ve belge yağmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Belediye’deki ihalelerle ilgili BİMER aracılığıyla edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yayınladığımız haberler üzerine gazetemize ulaştırılan belgelerden de anlaşılacağı üzere, belediye alıcı, yani müşteri pozisyonunda olunca fiyatların adeta uçtuğu gözler önüne seriliyor. Özellikle teklif usulü alımlarda aynı şirkete bağlı birkaç firma tarafından verilen tekliflerin bile bugünkü fiyatlarla en az üç beş kat yüksek olması belediyenin nasıl soyulduğu konusunda ipuçları veriyor. 2007 veya 2008 yılında yapılan üç ayrı alımla ilgili gazetemize ulaştırılan belgelerden de anlaşılacağı üzere belediye adeta soyuluyor.

YOLSUZLUĞUN BOYUTU ÇOK BÜYÜK

Yapılan işlerin bugün bile faturaların en az üçte bir fiyatına yapılabilecek olması Kırıkkale Belediyesindeki yolsuzluğun boyutunu gösteriyor. Gazetemize ulaşan belgelerden anlaşıldığı üzere yalnızca Kırıkkale’den değil Ankara’dan da birçok firmanın fahiş faturalar kesilerek belediye zarar uğratıldı. Hatta bu firmalardan bazılarının aynı kişiye ait olduğu ve bu firmanın Kırıkkale’deki Ramazan Etkinliklerini de organize ettiği ve belediyeye çok kabarık faturalar kestiği iddialar arasında.

ÖRNEK BELGELERLE İSPATLI

Elimizdeki belgelerden birkaç tanesi örnek olarak incelendiğinde ortaya çıkan sonuçlara göre, 2008 yılında 700 adet Kırıkkale Belediyesi Logolu bayrak yapan bir firmaya birim fiyatı 15 TL’den fatura kesilmiş. Ancak aynı ürünün bugünkü birim değeri yalnızca 5 TL. Bir diğer teklif metubun örneğinde, aynı kişiye ait olduğu iddia edilen bir başka firma tarafından Klasik Bilboard (birim fiyatı 80 TL), Raket CLP Bilboard (30 TL), Megalight (95 TL) adlı ürünler için kesilen faturadaki yolsuzluk da yine araştırmalarımız sonucunda ortaya çıkarıldı. 2008’de yukarıdaki fiyatlarla kesilen faturadaki ürünlerin bugünkü fiyatları Klasik Bilboard (birim fiyatı 20 TL), Raket CLP Bilboard (10 TL), Megalight (50 TL). Üçüncü bir örnek faturada ise 2008 yılına göre birim fiyatı 25 TL olarak kesilen Bayrak Asma Aparatı’nın bugünkü birim değeri ise yalnızca 10 TL.



senai yılmazcan
26.09.2013 13:19:48
öncelikle yandaş olmayan bir haber gazetesi olarak sizleri kutluyorum.Alan razı satan razı tüyü bitmeyen yetimlerin hakkını yiyenler bunun hesabını nasıl verecekler ben hep AK partiye oy veren biriyim ama bu seçimde artık aynı adayla yola çıkılırsa kesinlikle vermeyeceğim yazıklar olsun.

şengül uslu
26.09.2013 13:25:48
lütfen belediye hizmet yeri ama kırıkkaleyi pislik götürüyor,halktan kopuk bir başkan ve ekibi her taraf taş oldu yeşil alanlar yok oldu,taşlar yerinden oynuyor her taraf resmen dökülüyor sayın başkan taş yollarına gelsinde bahçelievlere yağmur yağınca görsün bakalım,kanal boyu açık olan yazın sineklerin istilasından ve pis kokudan kapısının önüne çıkamayan kırıkkale insanının mağduriyetini görsün ayıp ayıp.

lami öz
26.09.2013 13:28:33
Kırıkkalemiz maalesef iyi yönetilmiyor kırıkkalemize Mehmet demir ismi yakışır veli bey artık siyasetine nokta koymalı diyorum,eğer mehmet bey olmazsa ramazan can ismini ak parti denemeli aksi taktirde kırıkkale kaybedecek.

gıyas adıgüzel
26.09.2013 13:32:18
Ak parti bu seçimde ramazan can isminin avantajını kullanırsa kazanabilir onun vizyonu kırıkkalemize artılar katar diyor mehmet demir ramazan can ikilisi kırıkkalenin ilacı dır bunun böyle bilinmesi gerekir hep aynı isimlerin aynı yerlere aday olması başarı getirmez diyor saygılar sunuyorum.

mustafa
26.09.2013 19:46:02
kim sızdırmış bu sfn tekliflerini yahu, sfn ye daha kaç liralar akıtıldı hoo hooo ho, daha neler gördünüz ki ortalıkta mal olmadan ne alımalar yapılmıştır, kültür sosyal işleri bir didikleyin neler çıkacak bir evrak hem basından hem kültürden çıkmıştır araştırın bir neler çıkacak neler. şu düğün salonun işletmecisimi var ne yemek haneyi işleten onun evrakları aynı tarih aynı gün aynı miktar hem basından çıkmış hem kültürden diyorlar ..

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ