Mustafa Kemal´de ?Canlı? Kızılay Haftası

Mustafa Kemal´de ?Canlı? Kızılay Haftası

UYGULAMA, ÖĞRENİMİN KALICILIĞINI ARTIRIR

Mustafa Kemal´de ?Canlı? Kızılay Haftası

Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulunda hazırlanan Kızılay Haftası programı, yaparak-yaşayarak öğrenmenin en güzel örneklerinden birisi oldu.

SON GÜNLERDE ADINDAN SIKÇA SÖZ ETTİREN OKUL

Son günlerde yapılan faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu, eğitimde uygulamalı yöntemin başarıyı getireceğini ispatlayan okul olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Son olarak, Kızılay Haftası programını, okul bahçesine çadırlar kurup doğal afetlerde ve savaşlarda Kızılay´ın yararlılıklarını dramatizasyon yöntemiyle uygulayan okulda, bu tür faaliyetlerden öğrenciler de oldukça hoşnut kalıyor.

UYGULAMA, ÖĞRENİMİN KALICILIĞINI ARTIRIR

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Bülent Özçam, ?Kişi ne kadar çok duyu organını kullanarak öğrenmeye katılırsa o kadar kalıcı öğrenmeler gerçekleşir. Gezi, gözlem, drama, rol oynama vs. gibi yöntem teknikleri bu ilkenin uygulamaya geçmiş halidir? dedi. Bu yöntemin öğrenciler üzerinde olumlu etkilerini her an gözlendiğini de kaydeden Özçam, sıkıcı ve kalıcılıktan uzak yöntemler yerine bu tarz öğretim yöntemleriyle okullarında başarıyı artıracaklarına inandıklarını belirtti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti