Müslüman köyüne gavur eziyeti

Müslüman köyüne gavur eziyeti

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer verdiğimiz ve Kazmaca Köyü sakinlerinin sorununu dile getirdiğimiz haberimizde köy sakinlerinin vakit namazlarını camide kılamadıklarını yazmıştık. 4 aydır imamı bulunmayan köyde durumun vahameti giderek artıyor. Zira c

KAZMACA KÖYÜNDE CEMAAT CUMA NAMAZINI KILAMADI,  CENAZELER ORTADA KALDI

Müslüman köyüne gavur eziyeti

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer verdiğimiz ve Kazmaca Köyü sakinlerinin sorununu dile getirdiğimiz haberimizde köy sakinlerinin vakit namazlarını camide kılamadıklarını yazmıştık. 4 aydır imamı bulunmayan köyde durumun vahameti giderek artıyor. Zira cemaat Cuma namazını kılamadığı gibi yana yana cenaze namazlarını kıldıracak hoca arıyor. Cemaatin içinden birinin kıldırmaması ise dikkat çekiyor.

 

NAMAZLARI KILAMIYORUZ

Geçtiğimiz yıllarda örnek köy gösterilen Kazmaca Köyü bu yıl örnek bir rezilliğe sahne oluyor. Aylardır imam isteyen ancak bir türlü bu taleplerine cevap bulamayan köy halkı geçtiğimiz Cuma günü 2 kişinin vefatı ile cenazesi ortada kaldı. Müslüman köyünde namaz kıldıracak birinin çıkmaması bir yana müftülük yetkililerinin başınızın çaresine bakın cevabı ortaya içler acısı bu tabloyu çıkarıyor. Merkeze bağlı ve yakın olan Kazmaca köyü sakinleri, Diyanet ve Müftülüğe yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını söylediler. Köyde gönüllü imamlık yapacak kimsenin de olmaması vakit ve Cuma namazlarının kılınamamasına sebep oluyor.

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ

Köy halkından gelen talep ise ortak: “Köyümüze imam istiyoruz. Biz ölürsek üstümüze okuyacak kimse yok, namazımızı kıldıracak kimse yok. Aylardır köyümüzde imam yok. Gelecek imam için köyümüzde caminin yanında ev bile yaptık. Ramazan ayında teravih namazlarını kılmak istiyoruz. Çocuklarımız dini bilgilerden faydalansın. Cuma namazlarını cemaat kılsın, mevlüt okutabilelim, köyümüzde bulunan ve yol kenarında olan merkezi camiye imam talebimiz var. Müftü bey konuyu biliyor. Buraya geçici sözleşmeli görevlendirme yapılıyor. Sonra birkaç ay durup başka yerlere gidiyorlar. Biz ibadetlerimizi kendimiz yapıyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz’’dediler.

BENZER SORUNLAR HER YERDE VAR

Örnek köy projesi kapsamında merkeze bağlı köyler arasında en iyi köy seçilen Kazmaca köyünün imam sorununu bir türlü çözememesi çevre köyleri de etkiliyor. Zira cenaze namazlarını kıldırabilmek için kendi cemaatlerini bırakıp gelemeyen çevre köy imamları ikilemde kaldıklarını ve asıl görevlerini aksattıklarını söylüyorlar. İsmini vermek istemeyen bir imam “Müftülük bu konuda çok ilgisiz. Defalarca ilettiğimiz bir talebe asla cevap alamıyoruz. Ancak kendi canları isteyecek o zaman imam görevlendiriyorlar” ifadelerinde bulunarak çevre köylerde de benzer sorunların yaşandığını söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü