MÜSİAD ÖNEMLİ KURULUŞ

MÜSİAD ÖNEMLİ KURULUŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği`nin (MÜSİAD) Türkiye`nin geleceğini, sorunlarını, vizyonunu geçmişten bu yana düşünen ve bu konularda çalışmalar yapan önemli bir kuruluş olduğunu belirtti. Arınç, Başkan ve yöneti

SON OLARAK KIRIKKALE ŞUBESİ AÇILDI
Arınç, Başbakanlık Merkez Bina`da, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Bir süre önce genel kurulunu yapan MÜSİAD`ın yeni yönetim kurulunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Arınç, seçimden sonra yeni yönetimi tebrik ettiğini söyledi. Arınç son olarak Kırıkkale şubesinin açılışını kendisinin yaptığını belirterek önümüzdeki günlerde İnegöl şubesinide kendisinin açmayı istediğini söyledi
20 YILLIK BİR GEÇMİŞE SAHİP
MÜSİAD`ın 20 yıl öncesinden bugünlere büyük başarıyla geldiğini ifade eden Arınç, "Sadece mesleki anlamda sanayici ve iş adamlarının kurduğu bir örgüt olmanın ötesinde MÜSİAD, Türkiye`nin geleceğini, sorunlarını, vizyonunu geçmişten bu yana düşünen ve bu konularda çalışmalar yapan önemli bir kuruluşumuz. Yayımladıkları raporlarla, kitaplarla, dergilerle, zaman zaman yaptıkları ulusal, uluslararası toplantılarla MÜSİAD bu işlevini fevkalade güzel yerine getiriyor. Takdir ettiğmiz bir kuruluş" dedi.
HEDEFLER HEYECAN VERİCİ
Olpak da 2023 hedefleri arasında, kişi başı 25 bin dolar gelire ulaşmak ve Türkiye`nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek olduğunu hatırlatarak, bunların kendilerine heyecan verdiğini söyledi.
Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğuna işaret eden Olpak, hazırladıkları raporun ana temasını şöyle anlattı:
"Kalkınma yolunda yeni bir eşik vardır önümüzde diyoruz, bunu da `orta gelir tuzağı` olarak ifade ediyoruz. Aşılamayacak bir eşik değildir. Yaptıklarımıza bakılırsa bundan sonra da dikkatli olunduğu sürece aşılabilir. 3 bin dolardan 10 bin dolara gelmek zoru başarmaktı. 10 binden 25 bine gelmek de başarılabilir. Biraz daha zordur. Raporumuz `dikkatli olalım` temasını işlediğimiz bir rapordur."
ORTA GELİR TUZAĞINDAN ÇIKMALI
Olpak, orta gelir tuzağından çıkmak için yapılacaklar konusundaki çalışmalarını gelecek günlerde açıklayacaklarını belirterek, çalışmanın bir taslağını Arınç`a sundu. Heyet konuşmaların ardından Arınç`a "2012 Türkiye Ekonomisi Raporu"nu da takdim etti.
MÜSİAD?I YAKINDAN TAKİP EDİYORUM
Arınç, MÜSİAD`ın hazırladığı raporları, kitapları, önemli konulardaki toplantılarını, sempozyumlarını takip ettiğini ve bunlardan yararlandığını belirterek, MÜSİAD`ın yeni raporunun ve bundan sonraki çalışmalarının da ülkeye yararlı olacağını umduğunu söyledi.
KIRIKKALE ŞUBESİNİ AÇTIM, İNEGÖL?Ü DE AÇMAK İSTİYORUM 
MÜSİAD`ın Kırıkkale şubesini açtığını, İnegöl şubesinin açılışını yapmasının da istendiğini anlatan Arınç, "Kısmet olursa onu da planlayabilirsek en kısa sürede yapacağız. Çünkü Bursa da İnegöl de sanayici ve iş adamlarımızın, müteşebbislerimizin çok gayretli oldukları bölgeler. Esasen burada bulunan bütün arkadaşlarımız meslek hayatlarında, iş hayatlarında çok başarılı olmuş kişiler. MÜSİAD`ın 22 yıldır bu saygınlığı, her geçen gün artırdığını görüyorum" diye konuştu.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet