Müşavirlerden tam not aldık

Müşavirlerden tam not aldık

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş hasatların ve buna bağlı olarak kontrollerin hız kazandığını söyledi. Bakanlık müşavirlerinin şehirdeki tarlalarda incelemeleri olduğunu ve hasattan memnun kaldıklarını belirten Kırbaş, Anadolu

DANE KAYBINI ÖNLEYELİM

İl Müdürü Kırbaş, hasatta dane kaybının önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kırbaş, şimdiye kadar kontrol edilen 119 biçerdöverden belgesiz olarak biçerdöver kullanmak ve kullandırmak, % 3’ün üzerinde dane kaybına neden olmak kabahatlerinden 20 biçerdöver sahip ve operatörlerine toplamda 3.640,00 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi. Kırbaş konuşmasının devamında, “Biçerdöverle dane kaybı olmaması için yeni ve dane kaybını önleyen makineler kullanılmalı. Kırıkkale’de bu sene yaklaşık 124.983 hektar buğday ve 40.000 hektar arpa ekimi yapıldı. Rekoltenin yaklaşık 420.000 ton olması bekleniyor” dedi.

 

HASADI KONTROL EDİN

Tarla sahibi çiftçilerin dane kaybını en aza indirmesi gerektiğini belirten Kırbaş, Tarla sahiplerinin de hasat sırasında mutlaka hasadı kontrol etmeleri, dane kayıp oranının fazla olması durumunda hasadı durdurarak Kırıkkale İl ve İlçe Müdürlüklerimize, Muhtarlıklara Ziraat Odası Başkanlıklarına veya Belediye Başkanlıklarına mutlaka haber vermeleri gerekir.

Şimdiye kadar kontrol edilen 119 biçerdöverden belgesiz olarak biçerdöver kullanmak ve kullandırmak, % 3’ün üzerinde dane kaybına neden olmak kabahatlerinden 20 biçerdöver sahip ve operatörlerine toplamda 3.640,00 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca geçtiğimiz hafta gelen ve 1 hafta ilimizde biçerdöverle ürün hasadı kontrollerini inceleyen Bakanlık Müşavirlerinden İbrahim Halil Bilgin ve İsmail Arslan ilimizden ve çalışmalardan memnun ayrıldılar.” diye konuştu.

 

TAM NOT ALDIK

Bakanlık müşavirlerinin katıldığı toplantıda önemli bilgilerin verildiğini belirten Kırbaş, ilimizin çalışmalarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Bakanlık Müşavirleri, daha sonraki günlerde ilçelerimizi tek tek gezerek yerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Müşavirlerin, arazi şartlarında bizzat biçerdöver kontrol ederek hasat ortamı hakkında detaylı bilgi aldıklarını belirten Kırbaş, “ Çalışma yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Müşavirler, bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş’e ve Kontrolör olarak görev yapan tüm teknik personellere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ilimizden ve çalışmalarından dolayı oldukça memnun olduklarını ifade ettiler” dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü