Murat ağabeyi uğurladık

Murat ağabeyi uğurladık

YILMAZER´İN CENAZE NAMAZINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

YILMAZER´İN CENAZE NAMAZINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Murat ağabeyi uğurladık

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren eski siyasetçi AK Parti 22. Dönem Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer´in cenazesi Nur Camiinde Cuma vaki cenaze namazının ardından Yenimahalle Mezarlığında toprağa verildi.  

RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Yaklaşık 6 ay önce yakalandığı amansız hastalık nedeniyle bir süredir Ankara´daki özel bir hastanede tedavisi sürerken Bayramı evinde geçirdikten sonra tekrar hastaneye kaldırıldıktan sonra önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 22´nci Dönem AK Parti Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer´in cenazesi mahşeri kalabalığı andıran bir kalabalığın katılımı ile Yenimahalle mezarlığında dualar eşliğinde defnedildi.

İLK TÖREN, GÖREV YAPTIĞI TBMM´DE YAPILDI

Yılmazer için ilk tören TBMM´de düzenlendi. Törende saygı duruşuna bulunuldu ve Yılmazer´in öz geçmişi okundu Törene, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Kayseri Milletvekili ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Pakdil, bazı milletvekilleri, TBMM İdari Teşkilatı yöneticileri ile Yılmazer´in ailesi ve yakınları katıldı.

NUR CAMİNDEKİ CENAZE NAMAZINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

62 yaşında hayatını kaybeden 22. Dönem AK Parti Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer´in cenazesi daha sonra Nur Camiine getirildi. Burada ağabeyleri ve çocukları Mehmet ve Mustafa Yılmazer taziyeleri kabul etti. Yoğun kalabalık yüzünden zaman zaman sıkışıklık oldu. Yılmazer için Nur Camii´nde öğle vakti düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktan Kaçmaz, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile Milletvekilliği döneminde danışmanı, Suudi Arabistan Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön ile eski milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Sadık Avundukluoğlu ve mahşeri kalabalığı andıran bir vatandaş toplumluluğu katıldı.

İYİ BİR DOST İYİ BİR SİYASETÇİYDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, tören öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmazer ile bir dönem TBMM´de birlikte çalıştıklarını ve irtibatlarını hiç koparmadıklarını söyledi. Murat Yılmazer´in çevresine, iline hep faydası dokunan birisi olduğunu ifade eden Ataş, "İyi bir siyaset adamıydı, iyi bir siyasetçiydi, iyi bir kişiliği vardı. 24 ayar bir insandı. Allah rahmet etsin. Çok üzüldük, üzülüyoruz ama takdir-i ilahi. Dün de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a haber verdim, ´arkadaşımız rahatsız´ diye. Kendileri de hemen duyarlılık göstererek aramış ama kendisiyle konuşamamış, kardeşleriyle konuşmuş. Görüştükten 1-2 saat sonra da rahmetli olmuş." diye konuştu.

YILMAZER AK PARTİ İÇİN ÖZEL BİR KİŞİYDİ

Beşir Atalay da konuşmanın zor olduğu zamanlardan biri olduğunu vurgulayarak, Yılmazer´in kendileri için özel bir insan olduğunu söyledi Murat Yılmazer´in hep düzgün yaşadığını dile getiren Atalay, "İstikameti hep iyi olmuştur. Hep adaletli olmuştur. Müslüman, iyi bir insan olarak yaşamıştır. Hepimiz buna şahidiz. Mübarek bir günde kaybettik. Rabbim rahmet eylesin. Hepimiz dua ediyoruz." dedi.

MURAT YILMAZER EVLİ 2 ÇOCUK BABASIYDI

1954´te dünyaya gelen Murat Yılmazer, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi´nden mezun olduktan sonra Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Pirinç Fabrikası Genel Müdürlüğü görevlerde bulundu. Daha sonraki yıllarda dönemin Refah Partisinden Belediye Başkan adayı oldu. Bundan sonraki süreçte hep siyasetin içinde bulunan Yılamazer AK Partinin kuruluşunda yer aldı. 2002´de Kırıkkale Milletvekili seçilen Yılmazer evli ve üç çocuk babasıydı.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama