Mümin güven verendir

Mümin güven verendir

KUTLU DOĞUM HAFTASI DOLAYISIYLA DELİCE´DEKİ TÖRENE KATILAN İL MÜFTÜSÜ ŞAHİN YILDIRIM ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

KUTLU DOĞUM HAFTASI DOLAYISIYLA DELİCE´DEKİ TÖRENE KATILAN İL MÜFTÜSÜ ŞAHİN YILDIRIM ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Mümin güven verendir

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Peygamber Efendimizin güven sözcüğünü bütün ümmete öğrettiğini, yüce kitabımızda da bununla ilgili birçok ayet olduğunu söyledi.

KARDEŞLİK VE BARIŞ TEMASI

Delice´de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Peygamber Efendimizin güven teması adlı konferans ve söyleşi gerçekleştirildi. İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Peygamber Efendimizin güven sözcüğünü bütün ümmete öğrettiğini, yüce kitabımızda da bununla ilgili birçok ayet olduğunu söyledi. Müslüman bir kimsenin Peygamberimizi örnek alması ve onun hadislerinden ders alması gerektiğini belirten Yıldırım, İslam´ın hoşgörü ve güven temasına dayalı olduğunu bildirdi. Yıldırım, Hazreti Muhammed´in kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajlarının günümüzde çok daha önemli ve anlamlı hale geldiğini kaydetti. Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası´nın, Peygamberin yaşayışını, hadislerini ve mesajlarını tefekkür etmek, anlamak ve değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu ifade etti.

KUTLU DOĞUM ÖNEMİ

Yıldırım konuşmasının devamında, ?Miladi 20 Nisan 571 yılında doğumu ile dünyayı şereflendiren Gönüller sultanı Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğumunun 1446 yılı bu yıl 17-22 Nisan tarihleri arasında   ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu?  başlığı altında ve ? İnsanlık İnsana Emanet, Mümin Güvenilen ve Güven Verendir? mesajı ve bilinci ile gerçekleştirilecektir. Şehrimizde de Kutlu Doğum Haftası büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Sevgili Peygamberimiz oluşturduğu toplumun harcını sevgi, barış, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, dostluk, eman ve güven üzerine inşa etmiştir. Ensar ile Muhacir arasında oluşturduğu kardeşlik ve yardımlaşma, ?Emin- Güvenilir? oluşu dünyaya en güzel örnek teşkil etmiştir.?

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ

?Bizleri de birlik, kardeşlik ve güvenilir olmaya davet ederek şöyle buyurmuştur. ?Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir?, ?Mümin de insanların can ve malları konusunda kendisinden emin oldukları kimsedir? (Tirmizi, İman, 12).  ?Müslüman Müslüman´ın kardeşidir. O´na hainlik etmez. O´na yalan söylemez, onu zor durumunda yüz üstü bırakmaz?? ( Tirmizi, Birr, 18) Birliği, kardeşliği ve Güveni sarsacak davranışlardan da kaçınılmasını istemiş ve şöyle buyurmuştur; ?Birbirinizden nefret etmeyiniz, birbirinize haset etmeyiniz, Birbirinize sırt çevirmeyiniz, Ey Allah´ın Kulları Kardeş olunuz! Müslüman´ın din kardeşine üç günden fazla küs durması helal olmaz?.

EMANET VE GÜVEN

?Peygamber Efendimizin miladi kutlu doğumunun 1446. Yılında, yani bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız, yüce dinimizin Emanet ve Güven anlayışına dikkat çekmek ve bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası´nda ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? temasını gündeme taşımıştır. ?İnsanlık İnsana Emanet, Mümin Güvenilen ve Güven Verendir?  çağrısıyla Peygamberimiz (s.a.s)´in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde, ?GÜVEN? konusu bütün yönleriyle ele alınacaktır. Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır.  Zira her insan; canı, malı, inancı, nesli ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister. Günümüzde birey ve toplumların güven duygusunun ağır yara aldığı bir gerçektir. Güven duygusunun yaralanması, güven toplumunu inşa eden samimiyet, sadakat, emanet bilinci, ahde vefa, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma gibi değerlerin de zedelenmesini beraberinde getirmiştir? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı