Mülteciye sahip çıkmak bir insanlık görevidir

Mülteciye sahip çıkmak bir insanlık görevidir

VATANDAŞ YAPILMAK İSTENEN KİŞİLERİN TALEPLERİNİN OLMASI LAZIM

Mülteciye sahip çıkmak bir insanlık görevidir

CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut ülkemizde bulunan Suriye mültecilerinin temel ihtiyaçlarını karşılamanın haklarının korunmasının zorda kalan insanlara yardım eli uzatmanın insanlık görevi olduğunu söyledi.

CENEVRE ANLAŞMASI

Aykut açıklamasında ?Ayrıca 7 Aralık 1978 de yürürlüğe girmiş olan, savaş zamanın da sivillerin korunmasına dair Cenevre antlaşmasının amacı da budur. Bir insana vatandaşlık hakkı verilecekse bu evlenme yoluyla ya da Bakanlar Kurulu kararıyla olur. Sn. Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan Bakanlar Kurulu adına konuşabilir ama anayasayı yok sayarak kendisini Başkan ve Bakanlar Kurulu Başkanı ilan etmiştir? dedi.

VATANDAŞ YAPILMAK İSTENEN KİŞİLERİN TALEPLERİNİN OLMASI LAZIM

Ülkemizde bulunan mültecilerin vatandaşlığa geçirilmesi büyük sorunlara yol açacaktır. Ülkemizin ne ekonomik nede sosyolojik yapısı bunu kaldıramayacaktır. Ülkemizde 17 milyon fakir,3 milyon 200 bin işsiz varken, Hükümet öncelikle kendi mağdurlarını düşünmek zorundadır. Mültecilere verilecek olan vatandaşlık haklarının ülkemize ve milletimize hiçbir yararının olmayacağını hatta daha büyük sorunlar ortaya çıkaracağını görmezden gelemeyiz. Sonuç olarak mültecilerle Ekmeğimizi, aşımızı, suyumuzu paylaşırız. Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Kurduğu, vatanımızın her karışında şehitlerimizin kanının bulunduğu vatanımızı paylaşmak istemiyoruz.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız