Mültecilere Türkçe Eğitimi

Mültecilere Türkçe Eğitimi

Beşinci Mevsim Yardım Derneği, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilde iskan edilen mültecilere Türkçe kursu veriyor. Kurs sayesinde Türkçe öğretilecek mültecilerin gündelik hayatının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

EN BÜYÜK SIKINTILARI DİL BİLMEMEK
Yaşadıkları ülkeleri çeşitli sebeplerle terk etmek zorunda kalan ve BM tarafından geçici olarak şehre yerleştirilen mülteciler, en büyük sıkıntılarının dertlerini anlatamamak olduğunu dile getirdi. Mültecilerin Türkçe öğrenme isteğine olumlu karşılık veren Beşinci Mevsim Yardım Derneği sağladıkları imkanlarıyla mültecilere Türkçe kursu vermeye başladı.
4 AY ÖNCE 10 KİŞİYLE BAŞLANDI
Haftanın 5 günü dernek binasında gerçekleştirilen kurs için talebin mültecilerden geldiğini belirten Beşinci Mevsim Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çankaya, kursa talebin oldukça fazla olduğunu belirtti. Kursun 4 ay önce 10 kişi ile başladığını ifade eden Çankaya, mültecilerin en azından dertlerini anlatacak kadar dil öğrenmelerinin onlar açısından büyük kolaylık sağladığını söyledi. Kurs için üniversitenin Farsça bölümündeki hocaların ve son sınıf öğrencilerin kendilerine yardımcı olduğunu belirten Çankaya, şu anda yaklaşık 50 öğrenci ile hafta içi 2 saat derslerin devam ettiğini dile getirdi. Kursun 2 kur şeklinde sürdürüldüğünü söyleyen Çankaya, sınıflardaki öğrenci sayısının 20-25 arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti