Mülteciler kaderine terk edildi

Mülteciler kaderine terk edildi

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Âdem Başer, Kırıkkale?ye gelen yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim ve öğretiminin yeterli olmadığını söyledi. Mültecilerin kaderine terk edildiğini belirten Başer, durumun insan hakları açısından uy

İÇLER ACISI DURUMDALAR

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Âdem Başer, Kırıkkale?de bulunan mültecilerin kaderine terk edildiğini söyledi. Başer yaptığı açıklamada, ?2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ilimize gelen yabancı uyruklu insanlardan özellikle Afganistan uyruklu göçmenlerin durumları içler acısı. Birleşmiş Milletler ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ilimize de yönlendirilen yabancı uyruklu aile sayısı ve bu insanların öğrenim çağındaki çocukları zorluklar içinde hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. Eğitim öğretim çağında olanlar Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi koordinesinde okullarımıza yönlendirilerek eğitim almaları sağlanmaktadır.?

BAŞIBOŞ HALDE DOLAŞIYORLAR

 ?Ancak bu ailelerin herhangi bir gelirleri bulunmayıp, bazılarının mülteci konumunda bile sayılmayarak başıboş bir halde kendi kaderlerine terk edilmeleri de insanlık ve hukuk açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Sendikamızın araştırmalarına göre bu zamana kadar Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara yönlendirdiği öğrenci sayısı 150 yi geçmiştir. Bu öğrencilere de okullarımızın okul aile birlikleri ellerinden gelen yardımı yapmaktadırlar. Bu nedenle okul idarecileri ve okul aile birliği yetkililerine teşekkür ederiz. Ancak, Emniyet Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin bir an önce kaderlerine terk edilen bu insanlara el uzatmaları gerekmektedir? dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü