Mülteci sayısı bu zamana kadar gelen turist sayısından fazla

Mülteci sayısı bu zamana kadar gelen turist sayısından fazla

AVRUPA ÜLKELERİNDEN KIRIKKALE´YE PEK TURİST GELMEZKEN, KIRIKKALE ORTADOĞU´DAN GELEN MÜLTECİLERİN GÖZDESİ OLDU!

AVRUPA ÜLKELERİNDEN KIRIKKALE´YE PEK TURİST GELMEZKEN, KIRIKKALE ORTADOĞU´DAN GELEN MÜLTECİLERİN GÖZDESİ OLDU!

Mülteci sayısı bu zamana kadar gelen turist sayısından fazla

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, 2016 yılında Türkiye´ye 52 Bin 514 yerli, 3 Bin 267 yabancı turistin geldiğini açıkladı.  2016 yılında, Kırıkkale´ye gelen mülteci sayısı, kente gelen yabancı turist sayısının çok çok üstünde.

YALNIZCA 3 BİN 267 YABANCI TURİST GELDİ

41. Turizm Haftası nedeniyle İl Kültür Müdürlüğü´nde etkinlik düzenlendi.  Düzenlenen etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, Kırıkkale´ye gelen yabancı turist sayısını açıkladı. Türkiye´nin en az turist çeken illerinden birisi olan Kırıkkale´de turizm açısından yaşanan sıkıntı gözler önüne serildi. 5 yıldızlı otel konsepti olmayan, Kızılırmak´tan yararlanamayan, tarihi eserleri Türkiye´ye açıklayamayan Kırıkkale turizm ve yabancı turist konusunda sınıfta kaldı. Kırıkkale´ye gelen 3 bin 267 yabancı turistin yüzde 80´inin Kırıkkale Üniversitesi´nde düzenlenen toplantı ve panellere katıldığı biliniyor. 2016 yılında kente gelen mülteci sayısı, yabancı turist sayısının kat kat fazlasında. 2016 yılında Kırıkkale´ye 3 bin 267 yabancı turist geldiğini açıklayan Er, 52 bin yerli turistin de Kırıkkale´yi ziyaret ettiğini açıkladı.

SADECE 3 OTEL VAR

Kırıkkale´de 3 yıldızlı 2 otelin olduğunu, 1 otelin de işletme yetkisi almak için kendilerine başvurduğunu belirten Er konuşmasının devamında, ?Turizm dünyada en hızlı gelişen sektör olmasının yanında ülkemizde de dünya pazarındaki en rekabetçi üründür. İlimizde 3 yıldızlı hizmet veren 2 otel, işletme belgesi almak için başvuran 1 otelimiz bulunmaktadır. Yine ilimizde turizm belgeli 7 adet seyahat acentesi faaliyet göstermektedir. 2016 yılında yaşanan olumsuzluklara rağmen ilimizi gelen 52 bin 524 yerli, 3267 yabancı olmak üzere 55 bin 791 kişi ziyaret etmiştir.?

TANITIMINI GERÇEKLEŞTİRMEKTEYİZ

?Hiç şüphesiz ki tanıtımsız bir turizm anlayışı düşünülemez. Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel potansiyelimizin gerek ulusal gerekse uluslararası hedef kitleye ulaştırılması etkin bir tanıtımdan geçmektedir. Bizde sayın valimizin destek ve himayesinde tanıtıcı yayınlar ve yöresel müziği ile ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlayarak ilin tanıtımını gerçekleştirmekteyiz.?

HEDEF KİTLEYE ULAŞMALIYIZ

?İlimizin tarihi kültürel doğal ve kentsel mekânlarında oluşturulan görsellerle ve yapılan etkinliklerle Bakanlığımız kültür portalı aracılığı ile internet üzerinden hedef kitleye ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Hedef ilimizde daha çok ziyaretçinin gezmesinin sağlanmasıdır? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ