Muhtarlara hizmet içi eğitim

Muhtarlara hizmet içi eğitim

Muhtarlıkların ve Evlendirme Memurluklarının Adres Kayıt Sistemi ve Evlendirme mevzuatından doğan görev, yetki ve sorumluluklarını içeren Hizmet-İçi Eğitim Semineri Yahşihan?da düzenlendi.

ADRES KAYIT SİSTEMİ
 ?Köy ve Mahalle Muhtarları Hizmet İçi Eğitim Semineri? Yahşihan İlçe Nüfus Müdürü H.Ali Şimşek?in koordinesinde Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salonda köy ve mahalle muhtarları ile belediye evlendirme memurları ve adres kayıt sorumluların katılımı ile gerçekleşti. Eğitim seminerine katılan Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen, köy ve mahalle muhtarlarının karşılaştıkları sorunları gidermek, yeni çıkan mevzuatlar hakkında muhtarları bilgilendirmek amacıyla köy ve mahalle muhtarları ile hizmet içi eğitim toplantılarının periyodik olarak yapılacağını belirtti.
 
MEVZUATIN TAKİBİ
Muhtarlar aracılığıyla vatandaşın daha da bilinçlendirilmesinin sağlanacağını ifade eden Özen, ?Bu toplantıda elde edilecek olan bilgilerle siz değerlerli muhtarlar, görevlerini çok daha sağlıklı ve verimli yürüteceklerdir. Hizmet içi eğitim çalışmaları bilgilerimizi tazelemek ve mevzuatta görülen değişiklikleri uygulamaya en iyi şekilde yansıtmamız açısından da önem taşımaktadır. Sizler görevlerinizi yürütürken mevzuatın vermiş olduğu bazı sorumluluklarla baş başa kalıyorsunuz. Dolayısıyla her hangi bir yanlışlık yapmadan bu görevlerin en iyi şekilde yürütülmesi de, hem mevzuatın takibini gerektiriyor, hem de bunun en iyi şekilde uygulamaya yansıtılmasını zorunlu kılıyor? şeklinde konuştu.
 
HERKES SORUMLULUK BİLİNCİNDE OLMALI
 Bu tür hizmet içi eğitim çalışmalarına muhtarların gerekli ilgiyi göstermelerini beklediğini söyleyen Özen, ?Muhtarlar, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde kurumların faydalanacağı seçilmiş insanlardır. Köy ve mahalle muhtarları gerek Adres Kayıt Sistemindeki görev ve sorumlulukları, gerek güvenlik ve asayişten, gerek yol, su ve elektrik gibi alt yapı çalışmalarından, gerek sosyal hizmetlerden vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu diğer hizmet alanlarına varıncaya kadar bu sorumluluklarını yerine getirmelidirler. Buradaki eğitim çalışmaları sırasında kamu kurum yöneticisine aksayan ve yapılması gereken bir konu varsa açık ve net bir şekilde belirtin. Bizler de o aksaklıkların giderilmesi için işin takipçisi olalım? dedi. 
 
YOĞUN ÇABA HARCANDI
Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminin (MERNİS) sağladığı kolaylıklar, Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Adres Kayıt Sisteminde sorumlu kurumlar, muhtarların yetki görev ve sorumluluklarının anlatıldığı eğitimde İlçe Nüfus Müdürü H.Ali Şimşek, ?Nüfus Hizmetlerinin çağın şartlarına uygun olarak etkin ve nitelikli bir biçimde yerine getirilmesinde (MERNİS) Merkezi Nüfus Sisteminin geliştirilmesi için 1982 yılından bu güne kadar yoğun çaba harcandı. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Kimlik Paylaşım Sistemi, Adres Kayıt Sistemi gibi projeler bakanlığımızca sonuçlandırıldı. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, e-Vatandaşlık hizmetleri, dijital arşiv gibi projelerde hayata geçirilmesinde sonuna gelindi? şeklinde konuştu.
 
32 KİŞİ KATILDI
İlçe merkezi, belde ve köylerindeki ölüm olaylarının resmi kurumlara hangi durumlarda nasıl ve ne şekilde bildirilmesi gerektiğini ifade eden Sağlık Grup Başkanı Dr. Tuğba Öğden ise ölüm ve defin ruhsatı verecek görevlilerin kimler olduğunu, ölüm olaylarının ilgili mercilere en seri şekilde bildirilmesi gerektiğini söyledi. Seminere katılan İlçe Jandarma Komutanı Cem Taş ile İlçe Emniyet Müdürü Tamer Taş, asayiş ve güvenlikle ilgili konulara değinerek, muhtarlardan kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları gerektiğini, muhtarların tanımadıkları, bilmedikleri, davranışlarından şüphe duydukları kişileri (155) polis imdat, (156) jandarma imdatı arayarak bilgi vermelerini istediler. Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Osman Türkyılmaz ise mahalle ve köylerde yardıma muhtaç olan, sosyal güvenliği olmayan vatandaşların muhtarlar aracılığıyla tespit edilerek kendilerine yönlendirilmelerini istedi. Ev sahipliğini Yahşihan İlçe Nüfus Müdürü H.Ali Şimşek?in yaptığı seminere İlçede bulunan muhtarlar ve evlendirme memurları olmak üzere 32 kişi katıldı.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ