Muharrem ayı denilince akla Kerbela gelir

Muharrem ayı denilince akla Kerbela gelir

İÇİMİZDE DİNMEYEN YARA...

Muharrem ayı denilince akla Kerbela gelir

Alevi Dedesi Rıza Ulusoy, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İÇİMİZDE DİNMEYEN YARA

İnsanlık tarihinin kanayan ve en büyük yarası olan Kerbela olayının hale dinmediğini belirten Alevi Dedesi Rıza Ulusoy,  ?Kerbela Katliamı, Müslümanların tarihinde yaşanan en trajik olaylardan biridir. Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin´e bağlı küçük bir grupla, Emevi halifesi Yezid´e bağlı ordu Hicri 61. Yılın 10 Muharrem gününde, bugün Irak sınırlarında olan Kerbela´da karşılaşmış, aralarında çocuk ve kadınlarında da bulunduğu Hz. Hüseyin ve maiyetindekiler şehid edilmişti.

HZ. HÜSEYİN VE BERABERİNDEKİ 72 KİŞİ KATLEDİLDİ

Hz. Hüseyin ve Emevi ordusu arasındaki savaş Bağdat´a 100 kilometre uzaklıktaki Kerbela´da başladı. Savaş başlamadan önce bir grup Hz. Hüseyin´i terk ederek Emevi valisi Ömer bin Saad´ın tarafına geçti. Emevi ordusu önce Hz. Hüseyin´i korumaya çalışanları öldürdü yalnız Hz. Hüseyin kalınca da Ömer bin Saad´ın emriyle onun üzerine yürüdüler. Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişi katledildi.

ÜZERİMİZE DÜŞEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Ulusoy, ?Hz. Peygamberimizin sözleri tutulmuş olsa idi, Hz. Peygamberimizin emanetlerine sahip çıkılmış olsa idi Müslüman topluluğu bugünkü halde olmayacaktı. Hz. Peygamberimizin ilk mesajı ilim içendeyseniz gidin ilim öğrenin diyordu. İlme değer vermiştir, birliğe değer verilmiştir. Makam ve mevkiler toplumu bu hale getirdiler. Biz vatanımızın bütünlüğü için, ulusumuzun huzuru için, el birliğiyle gönül birliğiyle üzerimize düşen her şeyi yapacağız.?diye konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı