Muhabbet sofrası

Muhabbet sofrası

Kırıkkale’nin Hasandede köyünde Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılı ve muharrem ayı dolayısıyla muhabbet sofrası oruç açma programı gerçekleştirildi.

Kırıkkale’nin Hasandede köyünde Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılı ve muharrem ayı dolayısıyla muhabbet sofrası oruç açma programı gerçekleştirildi.

HEP BİRLİKTE İFTAR AÇILAR

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi koordinesinde, Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılı ve muharrem ayı muhabbet sofrası oruç açma programı yapıldı.  Vali Yunus Sezer, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, merkeze Bağlı Hasandede köyünde bulunan Hasandede Cami ve Türbesi yanında kurulan iftar sofrasına misafir oldu.

MATEM' OLARAK 12 GÜN ORUÇ TUTULUR

Vali Sezer ve beraberindekiler, programa katılan vatandaşların muharrem ayını tebrik etti. İftar programda konuşan alevi dedesi Mustafa Kemal Demirhan, "İslam'ın ilk yıllarında sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v) Mustafa'nın çok önem verdiği oruçtur. Bununla birlikte peygamberimizin torunu imam Hüseyin ve 72 yareniyle 680 yılında Muharrem ayının 10'u, yani aşure günü şehit edilmesi sonrası matem ayı olarak görülmüş ve 'Yas-ı Matem' olarak 12 gün oruç tutulur" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ

Demirhan, "Bu ay boyunca saf su içilmez, vücudun su ihtiyacı yenilen yemeklerden, çay meşrubat, meyve suyu ve ayran gibi sıvı içeceklerle karşılanır. Aynı zaman da alkol tüketilmesi, soğan, sarımsak gibi yiyeceklerin yenilmesi ve cana kıymanın haram olduğu, deniz canlısı, kanatlı, kanatsızların etleri dahil olması üzere kesinlikle et yenilmez ve içinde et olan yemekler dahi yenilmez” Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ve dua edilen program, diğer etkinliklerin ardından sona erdi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız