Müftülükte sigarasız günler

Müftülükte sigarasız günler

Kırıkkale İl Müftülüğü Yaşamak Güzeldir” projesi kapsamında; Din görevlilerinin ve öğreticilerinin katılımıyla sigaranın zararları ve tütün kullanımıyla mücadele konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

Semineri; İl Sağlık Müdürlüğünden Eğitim hemşiresi Ayşenur Sel verdi. Sel seminerinde sigaranın Ağız kanseri, soluk borusu kanseri, böbrek kanseri, kalp krizi, Damar sertliği ve tıkanıklığı, Kangren, Kalp damar hastalıkları, Hamile kadınlarda gebeliğin düşükle veya ölümle sonlanma riskinin olduğunu belirterek, “Sigara kullanımı 10-18 yaşlarında özenti ile başlamaktadır. Arkadaşlarının anne-babanın, öğretmenlerinin sigara içiyor olması teşvik unsurudur. Çocuğunuzun sigaraya başlamasını istemiyorsanız öncelikle kendiniz sigara içmeyeceksiniz. Çocuklarınızı kesinlikle sigara içilen ortamlarda tutmayın” diye konuştu.

 

GÜNE BAŞLARKEN…

“Çünkü 5 sigara içmiş gibi zarar görür. Sigara sağlığımıza her yönüyle zararlıdır. Sigarayı bırakmak için Kararlı ve sabırlı olun, Bıraktıktan sonra bir kez dahi denemeyi düşünmeyin, Planlı ve ölçülü bir yaşam seçin, Sizi strese sokacak konu ve tartışmalardan uzak durun, güne başlarken kendinize özen gösterin, kendinizi iyi hissedeceğiniz alışkanlıklarınızı mutlaka yerine getirmeye çalışın. Sigarayı bırakma konusunda burada anlatılanlarımızı cemaatinizle de paylaşın ve onlara sigarayı bırakmada yardımcı olmak üzere bize yönlendirin” dedi.

 

TEŞEKKÜRLER

İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Sağlık Müdürlüğünden Eğitim Hemşiresi Ayşenur Sel’e sigaranın zararları ve tütün kullanımıyla mücadele konusunda vermiş olduğu bilgilerden dolayı çok teşekkür etti. Kuran Kursu Öğreticilerine ve Din Görevlilerine büyük sorumlulukların düştüğünü, toplumu aydınlatmada mihenk taşı görevini üstlendiklerini bu nedenle sorumluluk bilinci içerisinde halka bu bilgileri anlatmaları gerektiğini vurguladı.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ