Müftülükte Erasmus Projesi toplantısı

Müftülükte Erasmus Projesi toplantısı

AB UYUM SÜRECİNDE ÖNEMLİ PROJE

Müftülükte Erasmus Projesi toplantısı

Kırıkkale İl Müftülüğü ve Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisi´nce 2015 Yılı Erasmus + (Plus) Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Müftülük adına yapılan ?Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi? projesinin bilgilendirme ve tanırım toplantısı yapıldı.

PROJENİN TANITIMI YAPILDI

Bilgilendirme ve tanıtım toplantısında projenin gayesi, hedefleri anlatıldı ve hareketlilik ile ilgili bilgiler verildi. Proje ile Almanya, Macaristan ve İspanya´da ikişer hafta süreyle katılımcılar yetişkin eğitimi kapsamında ?Görev başı eğitimine? tabi tutulacaklar ve iyi uygulama örnekleri konusunda gözlem ve incelemelerde bulunacaklar.

490 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ

İl Müftüsü Bekir Gerek açılış konuşmasında il müftülüğünün 490 proje arasından ilk ona girerek bu proje ile büyük bir başarı elde ettiğini, dezavantajlı gruplarla ilgili Avrupa ülkelerindeki iyi uygulama örneklerinin yerinde incelenmesinin kurumlarımız ve ülkemiz açısından önemli olduğunu belirtti. Proje tamamlandıktan sonra gidilen Avrupa ülkelerindeki iyi uygulama örneklerinin bir rapor ve kitap haline getirileceğini ve paylaşılacağı belirtti.

AB UYUM SÜRECİNDE ÖNEMLİ PROJE

Vali yardımcısı Mehmet Yıldız da konuşmasında; Avrupa Birliğine uyum sürecinde bu projelerin önemli olduğunu vurgulayarak başarılı çalışmalarından dolayı il müftülüğüne ve proje hazırlanmasında emeği geçen Yrd. Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen ile Dursun Açıkgül´e teşekkür etti. Katılımcılara da başarılar diledi. Proje ile ülkeler arasında bilgi alışverişinde bulunulduğu gibi iyi uygulamaların yerinde görülmesinin ve eğitim alınmasının ülkemizde iyi uygulamaların yaygınlaşması, projeye katılan kurumların kapasitelerinin gelişmesi açısından önemli olduğunu belirtti.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok