Müftülük sosyal hizmetlere ağırlık veriyor

Müftülük sosyal hizmetlere ağırlık veriyor

Kırıkkale Müftülüğü klasik hizmetlerinin dışında sosyal etkinliklere ağırlık veriyor. Hizmet içi eğitim programı çerçevesinde ezan ve Kuran-ı Kerim?i usulüne göre güzel okuma kursları veriliyor. Kurslar sonunda ezan ve Kuran-ı Kerim 5 makamda okunabilecek

SOSYAL ETKİNLİKLERE ÖNEM VERİLİYOR
Kırıkkale Müftülüğü klasik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık veriyor. Hizmet içi eğitim programları çerçevesinde cami imamları, müezzin ve din adamlarına yönelik makamına göre güzel ezan ve Kuran-ı kerim okuma kursları veriliyor. Kurslar sonunda 5 makamda ezan ve Kuran-ı Kerim okunabilecek. Bu arada ev hanımlarına yönelik Kuran-ı Kerim okuma kursları ise aralıksız sürüyor. Branşında tecrübeli diyanet ve müftülük görevlileri tarafından verilen kurslara isteyen her ev hanımı katılabiliyor. Kurslar sonunda kursiyerlere aldığı kursla ilgili sertifika veriliyor. 
MÜFTÜLÜK YAŞAMIN HER ALANINDA VAR
Yaşamın her alanında var olan müftülük bu anlayışla sadece kendi bünyesinde kapalı bir yapı yerine her alanda varlığı hissediliyor. Dini konuların yanı sıra ilmi konularda da eğitim programları düzenleyen müftülük halk ve cemaatle bütünleşme konusunda önemli projeler geliştiriyor. Sadece kendi bünyesinde içine kapanık bir kurum yerine yaşamın her alanına girme projeleri ile dikkat çeken müftülük özellikle son günlerde bu alanlarda faaliyetlerine ağırlık veriyor. Müftü Bekir Gerek?in bu alanlarda özel gayret içinde olduğu ise gözlerden kaçmıyor. Merkezde yapımı hızla süren Nur Camii ve Külliyesi inşaatı ise bunun en açık kanıtı olarak görülüyor. Tüm bu çalışmaların halk ve cemaatle bütünleşme projesinin bir parçası olarak görülüyor.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü