Müftü Yaşar: "Camiler İslam’ın mührüdür "

Müftü Yaşar:

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, 2021 yılı camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle açıklama yaptı

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar,  2021 yılı camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle açıklama yaptı. Yaşar, “Bu yılın teması, ‘Cami, Din Görevlileri ve Vefa’ olarak belirlendi. Camiler; müminlerin bir araya geldiği, huzur bulduğu, kaynaştığı, ilim, irfan, ahlak ve faziletin öğrenildiği en önemli merkezlerdir” dedi.

CAMİ, DİN GÖREVLİLERİ VE VEFA

Müftü Yaşar, “Diyanet İşleri Başkanlığının organizesinde 1986 yılından bu yana 1-7 Ekim tarihleri arası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası ” olarak kutlanmaktadır. Başkanlığımızca her yıl toplumun ihtiyaç duyduğu bir tema tespit edilerek gündeme alınmakta ve Müftülüklerimizce çeşitli etkinlikler tertip edilmek suretiyle toplum nezdinde farkındalık oluşturulmaktadır. Bu yılın teması, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlendi. Medeniyetimizin temel yapı taşı olan camilerimizin gönül dünyamızdaki yerini perçinleyerek mabede ve temsil ettiği ulvi değerlere karşı vefamızı göstermenin önemi üzerinde durulacak” dedi.

İLİM, İRFAN, AHLAKIN ÖĞRENİLDİĞİ YER                  

Bedeni taş ve ahşapla, ruhu ibadet ve ilimle imar edilen camiler; İslam’ın yerleşim birimlerine vurulan mührüdür. İslam’ın ulaştığı beldelere ilk önce camiler inşa edilmiş, İslam cemiyeti, cami ekseninde deveran etmiştir. Camiler; Mescid-i Nebevî’nin özüne uygun bir şekilde, tarih boyunca dinî, sosyal ve kültürel bakımdan bir eğitim, öğretim ve kültür merkezi olarak İslam’ın bayraktarlığını yapmıştır. Camiler; müminlerin bir araya geldiği, huzur bulduğu, kaynaştığı, ilim, irfan, ahlak ve faziletin öğrenildiği en önemli merkezlerdir.

Mümin ve cami, birbirlerini onaran iki vefalı dosttur.”

HAFTA NEDENİYLE ETKİNLİKLER YAPILACAK

Hafta münasebetiyle Müftülüğümüzce/Müftülüklerimizce gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimizden kısaca bahsetmek istiyorum: Camiler ve Din Görevlileri Haftası 01-07 Ekim 2021 tarihlerinde içerisinde bulunduğumuz salgın da dikkate alınarak yüz yüze ve Müftülüğümüz sosyal medya hesapları üzerinden tertip edilen etkinliklerle etkili ve verimli bir şekilde kutlanacaktır.  Ülkemizin birliği, bütünlüğü, istiklal ve istikbali uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz; Kur’an kursu, cami ve müştemilatının yapımı, bakımı, onarımı vb. işlerin yapılması hususlarında hizmeti geçen hayırsever vatandaşlarımız ve din görevlilerimizden vefat edenlerin ruhlarına bağışlanmak üzere tüm cami ve Kur’an kurslarımızda hatimler okunmuştur.”

KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI DÜZENLENECEK

01 Ekim 2021 Cuma günü cuma vaazından önce geçmişten günümüze camilerimizde din hizmetinde bulunmuş hademe-i hayrat ile cami ve Kur’an kursu inşa ettiren, inşasına maddi manevi yardımda bulunan,  bakım, onarım, çevre tanzimi ve temizlik faaliyetlerine katkı sağlayan hayır sahipleri ve cami cemaatinden vefat edenlerin ruhlarına ithafen Merkez Nur Camii’nde Kur’an Ziyafeti Programı düzenlenecek,  diğer camilerimizde de Kur’an-ı Kerim tilavet edilecektir. 1-7 Ekim 2020 tarihleri arasında verilen vaazlarda haftanın teması olan “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusuna ağırlıklı yer verilecektir.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLECEK

“Son bir yılda lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan tüm müftülük personeli, meslekte 25 yılını dolduran Kur’an kursu öğreticileri ve 30 yılını doldurmuş din görevlileri ile cami ve Kur’an kursu yapımına katkı sağlayan vatandaşlarımız taltif edilecektir. Hafta münasebetiyle tertip edilen ilkokul öğrencileri arası resim yarışması, ortaokul öğrencileri arası şiir yarışması, cami gençlik kolları ve spor kulüpleri arası futbol turnuvasında başarı gösteren kişi ve takımlara ödülleri bir program dahilinde verilecektir. Kadın-erkek, yaşlı-genç tüm kardeşlerimizi içerisinde bulunduğumuz Covid-19 salgınına yönelik gerekli tedbirleri almak suretiyle “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” programlarımıza davet ediyor, camilerimizin asli fonksiyonlarını yerine getirmesinde, yapımında ve yaşatılmasında maddi ve manevi katkısı bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza ve din görevlilerimize canı gönülden teşekkür ediyor, ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız