MÜDÜR, ÖĞRENCİLERİN EKSİKLERİNİ DERT EDİNMELİ

MÜDÜR, ÖĞRENCİLERİN EKSİKLERİNİ DERT EDİNMELİ

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, bütün ilköğretim ve liselerin müdürlerini bir araya toplayarak, 2010?2011 yılının ilk yarı değerlendirmesini yapıp, 2. yarının da önlemleri görüştü. Eğitimde başarılı olmak için öğrenci velileri ile iş birliği içinde olun

180 OKUL MÜDÜRÜ KATILDI
İlköğretim ve lise olmak üzere toplam 180 okul müdürünün katıldığı başarı değerlendirme toplantısı Öğretmen Evinde gerçekleştirildi. Başarının üzerine basılarak vurgulandığı toplantıda müdürlere, öğretmen, öğrenci ve veli arasında ki diyaloglar anlatıldı. Başarı için her türlü çaba ve gayretlerin gösterilmesi gerektiğini savunuldu.
 
BAŞARININ SINIRI YOKTUR
Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Karacaev, eğitim ve öğretime ne kadar önem verilirse verilsin az olduğunu vurguladı. Karacaev, ?Başarının sınırı yoktur. O yüzden eğitime yapılan yatırımlar ve değerler yeterli olmayabilir. Her öğrenicinin mutlaka kitap okuması gerekir. Bu arada tabii ki biz ikinci öğretimde sizlerden başarı bekliyoruz. Hepinize büyük görevler düşüyor. Biz valilik ve milli eğitim olarak bazı programlar ve projeler düşündük. Bunları da zaman zaman sizlere aktaracağız. 20 Mart?ta bütün öğrenciler arasında yarışma yapacağız. Bu projeyi size ilerleyen günlerde göndereceğiz. 2. Dönemde hepinize başarılar diliyorum? diye konuştu.
 
MEB BÜYÜK BİR CAMİA
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker okul müdürlerine yaptığı uyarılarda, veli ve öğrenciye davranış şekillerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Peker, ?Bu yıl eğitim ve öğretimde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Bu yüzden hepinize teşekkür ederim. Milli Eğitim camiası kurum olarak en büyük camiadır. Öğretmen, öğrenci ve hatta velileri ile milli eğitim en büyük camiadır. Hemen hemen bütün insanları ilgilendirir? dedi.
 
BAŞARI MÜDÜRDEN GELİR
?Ben siz müdür ve öğretmenlerinizden şunu istiyorum. Önemli olan sadece işinizi yapmak değil. O işi dert edinip en iyi şekilde yerine getirmektir. Aynı zamanda o işi yaparken öğrencilerinize iyi davranmak ve gönüllerini kazanmak gerekir. Siz güzel davranın gerisi gelir. Ayrıca geçen yıl başarılı bir yıl geçirdik. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir okul eğer başarılı ise o okulun müdürü çalışıyor demektir. Okulun başarısı müdürden gelir. Bunun oranı yüzde 60-70?tir?
 
BAŞARIYI KOVALAMALISINIZ
Sizler okullarınızda başarıyı sağlamak adına her türlü aktivite ve etkinliği yapmalısınız. Okullarda MEB olarak testler yapıyoruz. Okul idaresi bu test sonuçlarını masaya yatırmalıdır. Başarı için bu şarttır. Diyelim ki, bir öğrenci matematikte başarılı fakat Türkçe de başarısız ise sizler bunun önlemini almalısınız. Eksik olan derslerini dert edinip onlara çare bulmalısınız. Başarıyı bu şekilde kovalamalısınız. Nedenleri ve ne içinleri araştırmalısınız. İşte o zaman müdür müdürdür.
 
İLK 50?YE GİRMELİSİNİZ
Ben birçok yerde müdürlük yaptım. İlk 50?de okulumuz oldu fakat Kırıkkale?de bunu hala yapamadık. Sizler ilk 50 ve ilk 100?e girebilmek için çok çalışmalısınız. Çok üzerinde duruyorum. Başarılı olup ilk 50?ye giren okullar emin olun ki, istisna değildir. Toplu bir çalışma ve azmin eseridir. Yani öğretmen öğrenci ve veliler bir araya gelirse böyle başarılar ortaya çıkar? ifadelerinde bulundu.  


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti