Müdür Ağırtaş’tan önemli açıklama

Müdür Ağırtaş’tan önemli açıklama

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “28 Temmuz Dünya Hepatit Günü” nedeniyle açıklama yaptı.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “28 Temmuz Dünya Hepatit Günü” nedeniyle açıklama yaptı. Ağırtaş, “Viral hepatitler tüm dünyada yaygın olarak görülen, ülke ekonomilerini çok yakından ilgilendiren ciddi bir halk sağlığı sorunudur” dedi.

PEK ÇOK NEDENE BAĞLI OLARAK OLUŞABİLİR.

Ağırtaş, “Şiddetli karaciğer hastalığına ve karaciğerde görülen bir kanser türü olan hepatosellüler kansere yol açan “viral hepatit” konusunda farkındalığı artırmak için her yıl 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl ki tema ise hepatitin 2030 yılına kadar ortadan kaldırılması için gereken çabaların aciliyetini ortaya koyan “Hepatit Bekleyemez” olmuştur. Dünyada her 30 saniyede bir, hepatitle ilişkili hastalıktan bir kişi hayatını kaybetmektedir. “Hepatit”, en basit anlamıyla karaciğer iltihabıdır ve pek çok nedene bağlı olarak oluşabilir.

KARACİĞER HASTALIKLARINA YOL AÇMAKTA

Viral enfeksiyonlar bu nedenlerin başında gelmektedir. Viral hepatitlere sebep olan farklı hepatit virüs tipleri (hepatit A, B, C, D ve E) bulunmaktadır. Bunlardan hepatit B, C ve D kronik karaciğer hastalıklarına yol açmaktadır. Aralarından Hepatit B ve Hepatit C, yılda 1,1 milyon ölüm ve 3 milyon yeni enfeksiyon ile sonuçlanan en yaygın tipleridir. Hepatit A enfeksiyonuna neden olan hepatit A virüsünün bulaşması, esas olarak fekal-oral yolla gerçekleşmektedir. Çocukluk çağlarında hafif belirtilerle geçirilen Hepatit A enfeksiyonu ileri yaşlarda daha ağır seyretmekte ve şiddetli karaciğer hastalığı ile ölümlere yol açabilmektedir.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız