MTAL mezunları işsiz kalmayacak

MTAL mezunları işsiz kalmayacak

?HTTPS: EMEZUN.MEB.GOV.TR?

MTAL mezunları işsiz kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ?Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi? amacıyla oluşturulan web portaliyle ilgili açıklamalarda bulunan KMTAL Müdürü Erol Tuğ, bu sayede öğrencilerin iş bulamama gibi bir kaygılarının olmayacağını söyledi. 

OKUL MEZUNLARI İZLENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ?Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi? amacıyla oluşturulan web portalinin ?E-Mezun?, Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının işgücü piyasası ve yükseköğretimdeki durumunu izlemeyi, eğitimle bireye kazandırılan meslekî yeterliliklerin iş hayatıyla uyumunu değerlendirmeyi, sistemin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemeyi hedeflediğini belirten Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erol Tuğ, Öğrencilerin mezun olduktan sonra iş kaygısı çekmeyeceklerini söyledi.

PERSONEL-İŞVEREN İLETİŞİMİNİ SAĞLIYOR

?Okul bitti, ya sonra?? sloganıyla yola çıkılan proje, Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarından (Ortaöğretim) mezun olan gençlerin, mezuniyet sonrası istihdam sorununu çözmenin yanında işverenin de kalifiye elemanlara ulaşmasını sağlayacağının altını çizen Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erol Tuğ, konuya ilişkin, Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının yöneticilerine yönelik bölgesel seminerler düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığının da, portalin bir an önce tam randımanla hizmet verebilmesi için de çalışmalarına hız verdiğini ifade etti.

?HTTPS: EMEZUN.MEB.GOV.TR?

?https://emezun.meb.gov.tr? adresinden ulaşılabilen portalin, Mezun, İşveren ve Okullar için ayrı ayrı üyelik altyapısı üzerinden çalıştığını, İŞKUR İlanlarının da yer aldığı E-Mezun Sisteminin en kısa zamanda Türkiye´nin en büyük personel-işveren istihdam sitesi olmasının hedeflendiğini belirtti. Tuğ, portalde yer alan anketlerin, işçi-işveren buluşmasını hızlandıracağını, bu anketlerin hem mezun, hem işveren, hem de öğrenciler tarafından doldurulmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

SOSYAL İLETİŞİMİ DE SAĞLIYOR

İşyeri açmak isteyen mezunlara ayrıntılı bilgi sunabilecek açıklama sayfalarının ve başvuru formlarının da yer aldığı sitede yükseköğretime hazırlanmak isteyen mezunlar için de ders notlarının ve önemli belgelerin de sunulduğunu ifade eden, ?E-Mezun portali aynı zamanda sosyal iletişim sayfası görevi de görüyor. Portal sayesinde dönem arkadaşlarına ulaşabilen mezunlar, gerek sosyal gerekse iş anlamında arkadaşlarıyla iletişim halinde olabiliyorlar? diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ