MPT, kimseye peşkeş çekilemez

MPT, kimseye peşkeş çekilemez

Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Mikail Başer, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikasında üretimi yapılan Milli Piyade Tüfeği'nin (MPT), hiç kimseye peşkeş çekilemeyeceğini söyledi.

BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

MPT’nin Kırıkkale için büyük önem arz ettiğini belirten Başer, “Silah fabrikasında yapılan Mili piyade tüfeği Kırıkkale işçisinin alın teridir. MKE geçtiğimiz yıllarda yapılan yanlış politikalar nedeniyle bu duruma düşmüştür. MKE denince akla Kırıkkale gelmektedir. Hükümetin 2023 vizyonunda savunma sanayi alanında dışa bağımlılığını yüzde 100`e yakın bir oranda ortadan kaldırmayı hedeflediğini biliyoruz bu hedefe ulaşmak için yeni bir kanunla MKE’nin önünün açılması ve dinamik bir yapıya kavuşturulması kaçınılmaz bir gerekliliktir" dedi.

ÇOK MANİDAR

Başer, “Bizler bunların yapılmasını beklerken MPT Tüfeğinin MKE’nin elinden alınıp özel şirkete verilmek istenmesi gerçekten çok manidardır. Binlerce çalışanı ile MKEK Fabrikaları Kırıkkale’mizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasında ve gelişmesinde hayati bir önemi vardır. Farklı dönemlerde çeşitli kanun teklif ve tasarıları hazırlanmış olup, Maalesef şimdiye kadar MKE’nin yeniden yapılandırılmasının önünü açmamışlardır” diye konuştu.

MOTİVASYONU ARTICI

Başer, “MKE Çalışanlarının moral ve motivasyonu artıcı tedbirler alınmalı, parlayıcı ve patlayıcı üreten fabrikalarda çalışanlar için teşvik verilmelidir. Personel devir oranını azaltıcı tedbirler alınmalıdır.  Binlerce çalışanı ile MKEK Fabrikaları Kırıkkale’mizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasında ve gelişmesinde hayati bir önemi vardır. Binlerce personeli ile istihdama katkısı, sanayileşme, şehirleşme ve ticaret hayatı üzerindeki rolü ile şehre hayat veren bir Kurumdur. MKE Kurumu çalışanlarının hayat standartlarının iyileşmesi tüm şehre ve ekonomisine katma değer oluşturacaktır” şeklinde konuştu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ