MPT çocuğumuz gibi değerli

MPT çocuğumuz gibi değerli

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, 2014 yılında seri olarak üretilecek olan Milli Piyade Tüfeği'nin çocukları kadar değerli olduğunu ve silahların bir bölümünün özel sektöre verilmesine karşı olduklarını söyledi. MKE'nin Kuruluş amacının silah

İŞÇİYİ SATANI BİZDE SATARIZ

2014 yılında yapımına başlanacak olan ‘Milli Piyade Tüfeğinin’ bir kısmının özel sektöre verileceği söylentileri MKE Silah Fabrikası işçilerini ayağa kaldırdı. 1935 yılında kurulan ve kurulduğu gün 30 bin G3 makineli tüfek üretimi yapan Silah Fabrikası işçileri yaptıkları eylemde, “İşçi burada, memur nerede. İşçiyi satanı, bizde satarız. Silahımızı özel sektöre vermeyeceğiz” sloganları attı.

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, tüfeğin Kırıkkale ismi ile özdeşleştiğini ve bu konuda bir marka haline geldiklerini söyledi. Milli Piyade Tüfeği’nin çocukları kadar değerli olduğunu belirten Öcal, fabrikalarında yeni üretilecek olan tüfeğin üretimine hazır olduklarını ve gerekli ekipmanların fabrikalarında mevcut olduğunu bildirdi.

 

5 BİN 500 ÇALIŞANIMIZ VAR

MKE’nin Kırıkkale’de yaklaşık 5 bin 500 çalışanı olduğunu belirten Öcal, şehre hem siyasal, hem ekonomik, hem de sosyal alanda destek verdiklerini, ancak bu desteğin karşılığını göremediklerini ifade etti. MKE’nin Cumhuriyet tarihi boyunca ülkelerinin güvenliği ve savunması için gerekli olan; silah, mühimmat ve mermi ihtiyacını karşıladıklarını belirten Öcal, dünya markası kuruluşlarının özel sektör karşısında yok edilmek istendiğini bildirdi. Öcal, Mühendislerin ve işçilerin emekleri ile yapılan

Milli Piyade Tüfeği’nin üretiminin özel sektöre verileceği iddialarının kendilerini derinden üzdüğünü ve kaygılandırdığını kaydetti.

 

SİLAHLAR ALIN TERİMİZ VE GÖZ NURUMUZ

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Milli Piyade Tüfeği’nin bir bölümünü özel sektöre yaptırmak eğiliminde olduğunu belirten Öcal, Kırıkkale’nin ekonomisinin artması ve iş imkanlarının oluşması için özel sektörün bu üretimden çekilmesi gerektiğini bildirdi.

Kalkınmak için şehrin; MKE’ye, fabrikada bulunan işçilere ve üretilen silahların ihracatından gelen paraya bağlı olduğunu belirten Öcal, silahların, kendilerinin alın teri ve göz nuru olduğunu kaydetti. Silahın Türkiye’de sadece Kırıkkale’de yapılabileceğini belirten Öcal, silahın montaj testlerini, kalite kontrolünü, kabulünü, yurt içi ve yurt dışı satışını yapacak tek yerin, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

FABRİKA KAPASİTESİNİ ZORLARIZ

Diğer silah üretiminde olduğu gibi Milli Piyade Tüfeği’nin seri üretiminin fabrika kapasitenin sonuna kadar kullanılarak yapılacağını ve işçilerin bu konuda inanılmaz bir çalışma arzusu olduğunu belirten Öcal, gerekirse bu konuya hükümet düzeyine taşıyacaklarını kaydetti. Bugüne kadar MKE’den birçok işin, Türkiye’de bulunan başka illere gittiğini belirten Öcal, bunun acısını ve olumsuz yönünü hem ekonomik hem de istihdam açısından yaşadıklarını ifade etti. MKE’yi yeniden canlandırmak isteyenlerin, bu tasarıyla MKE’nin üretimini azaltmak istediğini belirten Öcal, siyasilerin iyi düşünmesi gerektiğini ve MKE’de özel sektörün giremeyeceğini söyledi.

 

CUMHURİYET MEYDANI’NDA EYLEM YAPACAĞIZ

Eylemlerinin; para, maaş, çalışma kalitesi ve sorun yüzünden kaynaklanmadığını belirten Öcal, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüfeklerin kalıcı olarak MKE Silah Fabrikası’nda yapılması gerektiğini bildirdi. Bu konunun dikkate alınmaması takdirde, kentte bulunan sivil toplum örgütleri, dernekler ve sendikalar, işçilerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceklerini ve kalabalık bir eylem yapacaklarını belirten Öcal, halkın silahına sahip çıkmasını ve kendileri ile birlikte meydanda olmalarını istedi. Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın bu konuda gereken çalışmayı yapacağına inandığını belirten Öcal, markalarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını açıkladı.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ