MOTOR YAĞI DEĞİŞİM NOKTASI İZİN BELGESİ ALMAK ZORUNLU

MOTOR YAĞI DEĞİŞİM NOKTASI İZİN BELGESİ ALMAK ZORUNLU

Kırıkkale’de araç tamir-bakım servisleri, akaryakıt istasyonları, motor yağı değişim servisleri gibi yağ değişim işlemlerinin yapıldığı işyeri sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Oto Sanatkarlar ve Demirciler Odası, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yenişehir Sanayi Sitesi ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde odalara üye olan ve Kırıkkale genelinde faaliyet gösteren araç tamir-bakım servisleri, akaryakıt istasyonları, motor yağı değişim servisleri gibi yağ değişim işlemlerinin yapıldığı işyeri sahiplerine Valilik Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda 29.12.2019 tarihinde yayımlanan Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği ile birlikte artık Motor Yağı Değişim Noktası olan işyerlerinin “Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi” alma zorunluluğu hakkında bilgiler verildi. Bu belgenin 01.01.2021 tarihine kadar alınması zorunlu olduğu vurgulandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar “Tüm işyeri sahiplerimiz bu konuya duyarlı olmalılar ve motor yağı değişim noktası izin belgesi almalılar. İş yerlerimiz yönetmelikte belirtilen şartları sağlamak için çalışma yapmalılar. Motor Yağı Değişim Noktası İzin belgesi olmadan faaliyette bulunamayacaklarından belge almak üzere İl Müdürlüğümüze müracaat etmeliler. Biz müdürlük olarak iş yeri sahiplerimize teknik ve idari konularda yardımcı olacağız. Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alan işyerlerimizin yönetmelik şartlarına uygun hareket etmeleri gerekmekte aksi takdirde 88 bin 499- TL idari para cezası var. Belge ücretsiz olarak düzenlenmektedir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Daha sonra İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi Ömer Bozdemir konu ile ilgili detaylı sunum yaptı. İl Müdür Yardımcısı Turgut Ünal ve Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Gülseren Türkmen toplantıya katılanların sorularını cevaplandırdı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ