Mostar gençliğinden tiyatro gösterisi

Mostar gençliğinden tiyatro gösterisi

Semerkand Kırıkkale temsilciliği tarafından Şah-ı Nakşibendî Hazretlerinin hayatının anlatıldığı bayanlara özel program düzenlendi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Kırıkkale Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda bayan davetli katıldı. Semerkand Kırıkkale temsilciliğinin aylık kültürel ve aktüalite dergisi olan Mostar`ı tanıtım amacıyla düzenlenen programda öğrenciler tarafından çeşitli ilahiler, şiirler ve daha birçok değişik etkinlikler de yapıldı.

ŞAH-I NAKŞİBENDİ HAYATI ANLATILDI

Programda Üniversite öğrencilerinin rol aldığı Şah-ı Nakşibendi Hazretlerinin hayatının ve tasavvuf yolunun detaylarıyla anlatıldığı tiyatro oyununa geçildi. Davetlilerden büyük takdir gören tiyatroda okunan şiirler ve sözlerden etkilenen çoğu davetli ise gözyaşlarına hâkim olmadı. Hazırlanan program ve sergilenen tiyatro sayesinde Üniversite gençliğinin Nakşibendi Hazretlerini ve onun tasavvuf yolunu daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını belirten Mostar Dergisi temsilcileri, düzenlenen programa büyük oranda katılım olduğunu dile getirdiler.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı