Modern tarım anlatıldı

Modern tarım anlatıldı

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kırıkkale ve Yöresi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER) derneği Modern Tarım Teknikleri semineri düzenledi. Seminerde modern tarımın, tarım alanlarına fayda sağladığı ve çiftçilerin bu konud

GENİŞ KATILIM OLDU

Seminere Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş,  KALENDER Başkanı Şuayip Demir, Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası Bölge Temsilcisi Yakup Güngör, Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali Kabaklı, Balışeyh İlçe Müdürü V. Oğuzhan Guni, Delice İlçe Müdürü V.Levent Büyükkarakuş, Karakeçili İlçe Müdürü V.Abdullah Leblebicioğlu,  Keskin İlçe Müdürü V.Çağatay Yıldırım, Yahşihan İlçe Müdürü Mustafa Demir, Tarım Danışmanları, yöre çiftçileri ve besiciler katıldılar.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Recep Kırbaş yaptığı konuşmasında, İlimiz genelinde tarım ve hayvancılığın hâlihazırdaki durumu ve İl Müdürlüğü olarak gelecekte yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Kırbaş, kamu kurumları ile Sivil Toplum Örgütlerinin ortaklaşa iş yapabilmelerinin, vatandaşlarımızın daha bilinçli bir tarım gerçekleştirebilmesi gayesi ile sinerji oluşturmalarının çok mühim olduğunu söyledi. Programda, Veteriner Hekim Selim Yılmaz İlimiz genelinde görülen ve görülmesi muhtemel hayvan hastalıkları, korunma ve tedavi yöntemleri hakkında sunu yaptı. Ziraat Mühendisi Arif GÜNEŞ gübreleme yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Ziraat Mühendisi İlker DEMİRCİ ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın çiftçilere yönelik uyguladığı teşvikler ve Çiftçi Kayıt Sistemi hakkında sunum gerçekleştirdi.

UZMANLAR TARAFINDAN CEVAPLANDI

Sunumlar akabinde çiftçilerimizce yöneltilen sorular uzmanlarca cevaplandırıldı. KALENDER Başkanı Şuayip Demir, dernek olarak ilimize bağlı köylerde çiftçilerimizin bilimsel ve kültürel ve açılardan gelişebilmeleri için eğitim programları ve çeşitli aktiviteler düzenlediklerini belirtti. Kırıkkale tarımına yapmış olduğu katkılardan dolayı İl Müdürü Recep KIRBAŞ?a teşekkür ederek plaket takdim etti. Programa olan katkılarından dolayı sunu yapan uzmanlara da teşekkür belgeleri verildi.  Seminer, çiftçi ve besicilerimizin dilek ve temennilerinin alınması akabinde sona erdi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü