Modern Çobanlık Kursları Başlıyor

Modern Çobanlık Kursları Başlıyor

İŞKUR Destekli Sürü Yönetimi Kursları Merkez, Keskin ve Sulakyurt'ta başlayacağı bildirildi. Kurslarla ilgili sözleşme imzalandı.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Bu amaçla düzenlenecek kurslarla ilgili olarak Keskin ve Sulakyurt İlçe Gıda Tarım Müdürlükleri ile sözleşme İŞKUR’da imzalandı. İl Gıda Tarım Müdürlüğü ile yapılacak olan Sürü Yönetimi kursu da planlanmış olup önümüzdeki günlerde imzalanacağı bildirildi.

HAYVANCILIĞIN GELİŞİMİ İÇİN

Kırıkkale Çalışma ve İŞ Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu, Kırıkkale’de küçükbaş hayvancılığın gelişimi açısından önemli olan proje kapsamında Sürü Yönetim Elemanı kursu ile çobanlık mesleğine standart ve mesleki statü getirmek amaçlandığını söyledi.

KURSLAR 23 ŞUBAT’TA

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında işbirliği kapsamında düzenlenecek Sürü Yönetim Elemanı kursu 23 Şubat’ta başlayıp Mart ayında sona ereceği kaydedildi.

HEM İSTİHDAM HEM MESLEKİ

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen “ Sürü Yönetim Elemanı Benim” projesiyle hem istihdama hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

KURS 15 GÜN SÜRECEK

Sürü yönetim elemanı olan ve sürü yönetim elemanı olmaya aday olan çobanlara(küçükbaş hayvan yetiştiricilerine) yönelik kurs 15 gün(toplam 120 saat) sürecek.

150 KİŞİ KATILACAK

Kurslar Keskin İlçe Gıda Tarım’da 50, Sulakyurt İlçe Tarım’da 50 ve Merkez İl Tarım Müdürlüğünde 50 kişi olmak üzere toplam 150 kişi alınacak. Kursiyerlere katıldıkları her iş günü için İŞKUR tarafından 20 TL ödenecek. Kursa katılmak isteyenlerin İŞKUR’ a kayıt yaptırarak katılmaları gerekiyor.

TÜM BİLGİLER AKTARILACAK

Teorik uygulamalı olarak verilecek eğitimlerde çobanlara koyun ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konularında eğitim verilecek.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti