Modern bağcılıkla ilçeyi geliştireceğiz

Modern bağcılıkla ilçeyi geliştireceğiz

Kırıkkale`nin Delice ilçesinde `Modern Bağcılığa Geçiş` konulu konferans düzenlendi. Konferansta Modern Bağcılık ve uygulanacak sistemler hakkında bilgiler verildi.

BAĞCILIĞA YÖNELMELİ

Delice Üzüm Üreticileri Birliği ile ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nün ortaklaşa düzenlediği konferansa, Kaymakam Mehmet Parlak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Belediye Başkanı İhsan Biçici, Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Biçici ile ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Büyükkarakuş`un yanı sıra üzüm üreticisi vatandaşlar katıldı. Yaptığı açıklamada Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Biçici, yöredeki vatandaşların bağcılığa yönelmeleri konusuna dikkat çekti.

 

KORDON SİSTEMİ

Biçici, ?Bağcılıkla ilgili olarak Manisa`da uygulanmakta olan bağ sistemlerini yerinde gezip görme imkanımız oldu. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü`nde geliştirilen kordon sistemi, yarı çardak ve tam çardak bağcılık sisteminin aynısını yöremizde de uygulanması durumunda vatandaşlarımıza önemli kazançlar sağlanmış olacaktır? dedi. Biçici, ayrıca bu sistemin uygulanmasında gerekli olan her türlü desteği de vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

ÖRNEK BAĞ YAPILACAK

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ise, Kırıkkale?de bölgesel ve havza bazlı üretim yapmayı hedeflediklerini, bu konuda bakanlığın da önemli destekleri olduğunu vurguladı. Kırbaş, ?Delice?de bağcılık kültürünün etkin olması ve ekolojinin de bağcılığa çok uygun olması sebebiyle bağcılığı Delice?de yaygınlaştırmak istiyoruz. Delice?nin üzüm yetiştiriciliği için bir merkez olması için gereken çaba ve çalışmaların yapılacak. Bu doğrultuda ilçede ilk etapta örnek modern bağ tesis edilecek. Daha sonrada bu tip bağların yaygınlaştıracak ve istekli olan üreticilere her türlü destek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

 

SORUNLAR AŞILACAK

Çiftçiliğe istekli olan herkese elinden gelen yardımı esirgemeyeceğini kaydeden Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, ilçede sulamanın üretici karşısına sorun olarak çıkmaması için de gerekli çalışmaları başlatacağını söyledi. Delice ve Köylerinde Bağcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ise Delice İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Levent Büyükkarakuş tarafından bir sunumla katılımcılara aktarıldı. Toplantıda ayrıca Delice Ziraat Bankası Müdürü İsmail Türüt, banka destekleri hakkında üreticileri bilgilendirdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ