Mobil Mamografi cihazı hizmete hazır

Mobil Mamografi cihazı hizmete hazır

YAKINDA MAHALLELERDE HİZMETE BAŞLAYACAK

Mobil Mamografi cihazı hizmete hazır

Kırıkkale´de bulunan yerel basın tarafından bağışlanan Mobil Mamografi aracı hizmette hazır hale getirildi.

YAKINDA MAHALLELERDE

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, tarafından teslim alınan araç, önümüzdeki günlere hizmete başlayacak. Kadınların en büyük sorunlarından olan meme kanserinin erken teşhisine yönelik mobil mamografi aracı çok yakında kadınların hizmetine Kırıkkale´de olacak. İlimizde yayın hayatını sürdüren sekiz yerel gazetenin başlattığı kampanyayla ilimize en modern teknoloji ile donatılmış mobil mamografi cihazı alınacak ve kısa bir sürede hizmete girecek.

ÇOCUKLAR ANNESİZ KALMASIN

Çocuklar annesiz kalmasın adlı projeyle birlikte, yüzlerce kadın, sağlık konusunda büyük hizmet alacak. Güngüneş, ?Hizmete alarak Kırıkkale halkımızın hizmetine sunmak üzere olduğumuz (Mobil Mamografi) aracımızı Rabbime hamdolsun teslim aldık. Kırıkkale halkımıza hizmet etme yolunda bu araçla görevimizin bir parçasını da gururla yerine getireceğimizden dolayı çok sevinçliyiz. 2 Kasım bizim için çifte sevinç oldu. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun? dedi.

DOKUZUNCUSU KIRIKKALE´YE

Sosyal sorumluluk projesi dâhilinde Kırıkkale halkının hizmetine sunmak için toplumun kaynaşması ve yardımlaşması amacı ile yardımlaşma adına vali Ali Kolat´ın öncülüğünde dokuz yerel gazetenin dayanışması ile Türkiye´de yalnızca Aydın, Rize, Kütahya, Rize, Muş, Erzurum, Afyonkarahisar ve Ankara illerinde bulunan Mobil Mamografi Cihazının dokuzuncusunun Kırıkkale´ye kazandırılması için kollar sıvandı.  Konu hakkında bilgi veren, Halk Sağlığı Müdürü F. Ender Güngüneş, aracın satın alınması ve donatılması için gerekli mali kaynağın Kırıkkale halkının, esnafının ve işadamının ve ortak katkılarıyla sağlandığını belirtti. Diğer 8 şehirde bulunan araçların tamamının çeşitli kurum, kuruluş ve halkın katkılarıyla donatıldığını ifade eden Güngüneş, ?Kırıkkale´de de bu işin öncülüğünü yapma görevini üstlenen Kırıkkale´mizin çok değerli basın mensuplarına teşekkür ederim? dedi.

YAKLAŞIK 170 BİN TL´YE MAL OLDU

Pusula, Gerçek, Manşet, Ayrıntı, Bayrak, Haber71 ve İl ve Sözcü gazetelerinin öncü olduğu kampanyayla yaklaşık 170 bin TL´lik masrafı karşılanacak olan Mobil Mamografi Aracının en önemli özeliği, şoför hariç tüm çalışanlarının bayan olması. 5 bölümden oluşan geniş iç hacimli özel tasarım treylerde Hasta Kayıt Odası, Muayene Odası, Mamografi Tarama Odası, Dinlenme Odası, Teknik Oda, Kurşun Kaplamalı Duvarla Çevrilmiş Odada Son Teknoloji Mamografi Cihazı ve Otomasyon Sistemi ve Dijital Görüntüleme İçin CR Cihazı, Uzun yolculuklarda sağlık personelinin dinlenmesi için düşünülmüş mutfak düzenine sahip dinlenme odası, herhangi bir elektrik kesintisinde anında devreye giren 10 Kva´lık UPS, 13 Kva´lık monofaze dizel jeneratör ve yeterli miktarda depolama alanları bulunuyor.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!