MKE’Yİ ANONİM ŞİRKETİ HALİNE GETİRDİLER

MKE’Yİ ANONİM ŞİRKETİ HALİNE GETİRDİLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, Kırıkkale’ye gelerek basın açıklamasında bulundu.

CHP İl Binasında gazeteciler ile bir araya gelen CHP’li Gök, “Bu iktidar doymuyor. Elinde ne varsa satmaya kalkıyor. Bir baktık ki Türkiye’nin en gözde savunma sanayi kurumlarından olan Makine Kimya Endüstri Kurumu’nun (MKEK) yasa ile anonim şirketi haline getirdiler”

 

Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’a ve İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ’a teşekkür eden Ankara Milletvekili Gök, “Bu MKE Kurumu ile ilgili kanun teklifinin komisyona sunulduğunu duyulması ile birlikte Kırıkkale halkı partimizin öncülüğünde ayağa kalktı. Büyük bir miting yaptınız. Partimiz burada toplumu bilinçlendirme ve aydınlatmada üzerine düşen görevi yaptı”

 

 “Onlar MKE Kurumu’nu biz özelleştirmeyeceğiz. Bu konuda bir madde koyuyoruz dediler. İşin aslı öyle değil. Önce bu kurumun içini boşaltmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin gözbebeği olan bu kurumun için boşaltmaya çalıştılar. MKE Kurumu’nun yapacağı işleri yandaş şirketlerine vermeye çalıştılar. Şirketi araştırdık ve yeni kurulmuş bir şirkete verdiler. MKE Kurumu Kırıkkale’nin gözbebeğidir, Türkiye’nin can damarıdır”

 

CHP’li Gök, “Yoksullaşıyoruz. 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için açlık sınırı 3 bin 800 liraya çıktı. 4 kişilik bir ailenin cebine ayda 3 bin 800 lira girmiyorsa bu aile aç demek. 11 bin 400 lira girmiyorsa yoksul demek. Kırıkkaleli hemşerilerimizin hangisinin evine 3 bin 800 lira para giriyor. 3 bin 800 liranın altındakiler açlık sınırındakiler. Ülkeyi yönetmekten aciz duruma gelmiş iktidarın ülke kaynaklarını nasıl kullandığına hep beraber tanık olduk. Bu iktidar elinde ne var ne yoksa sattı. Ellerinde Türkiye’nin Cumhuriyetin kuruluşundan beri bin bir emekle o kıt yıllarda ama büyük bir enerji ile kurulan ve Türkiye’yi Türkiye yapan pek çok kuruluş bu iktidar tarafından satıldı, satılmaya da devam ediyor. Para kalmayınca satıyorlar, para kalmayınca borçlanıyorlar”

 

 ‘128 milyar dolar nerede?’ diyen Gök, “128 milyar doların hesabını veremeyen bir iktidar var karşımızda. 128 milyar dolar Türkiye’nin bütçesi demektir. Eğer 128 milyar doları biz pandemi döneminde her aileye dağıtmaya kalksaydık her ailenin cebine 50 bin lira girerdi. Yeni doğan çocuğa dahil vermiş olsaydık her kesin cebine 15 bin lira para girerdi. Kırıkkaleli hemşerimizin hangisinin cebine bu para girdi. Kırıkkaleli hemşerilerimiz ve bizler bu paranın peşindeyiz”

 

Türkiye’nin batağa batmış durumda olduğunu söyleyen Gök, “Para bulamıyorlar, enflasyon artıyor. Her gün sokakta yürüdüğümüz zaman bütün yurttaşlarımız bizden iş talebinde bulunuyorlar. 2 üniversite bitirmiş arkadaşlarımız Ankara’da açılan Zabıta Memurluğu sınavlarına başvuruda bulunuyor ve çoğu da kazanamıyor. Üniversite bitiren kardeşlerimiz Türkiye’den umudu keserek ülkeyi terk ediyorlar. Müthiş bir göç yaşıyoruz.  Gençlerimizin 4/3’ü yurt dışına gitmek istiyor. Türkiye artık önünü göremeyen ve göremediği için de artık umutsuzluğa kapılan insanların yaşadığı bir ülkedir”

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ